Klaipėdoje – spalvinga tautinių bendrijų šventė

Pasitinkant Klaipėdos 770-ųjų metų jubiliejų, šeštadienį atnaujintame Danės skvere skambėjo tautinių miesto bendrijų šventė. Skelbdamas jos pradžią Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, sveikino visus uostamiesčio gyventojus, taip pat ir svečius iš Ukrainos.

 

 

„Mūsų miestas yra svetingas, visi žmonės jame jaučiasi gerbiami ir laukiami, tikiuosi, kad patys tuo įsitikinsite, viešėdami čia. Labai tikiuosi, jog patirsite, kad ir jūs esate mūsų draugiškos bendruomenės dalis“, – sveikindamas šventės dalyvius kalbėjo V.Grubliauskas.

Tokie miesto bendruomenės susiėjimai esą yra priminimas sau ir kitiems, kad Klaipėda – daugiatautis, daugiakultūrinis miestas.

Ir tai, anot uostamiesčio mero, yra viena mūsų miesto stiprybės dedamųjų.

„Kita vertus, kai susitinka visos tautinės bendrijos tokiame gražiame šokio, dainos, bendrystės sūkuryje, tai irgi yra vienijantis ir telkiantis elementas. O šiais laikais, kai pasaulyje tos įtampos yra labai daug, vyksta karas Ukrainoje, ir to netikrumo, susvetimėjimo bei atšalimo pilna, tai tokie gražūs ir jaukūs susitikimai telkia visus mus, padėdami nepamiršti, kad tik būdami kartu vienoje bendruomenėje ir jausdamiesi lygiateisiai toje bendruomenėje, esame stiprūs“, – kalbėjo V.Grubliauskas.


Tik prasidėjus karui Ukrainoje pas merą buvo susirinkę visi Klaipėdos bendruomenių atstovai, išreikšdami nerimą dėl ateities, tačiau, pasak V.Grubliausko, ta įtampa šiandien slūgsta.

„Ta įtampa ir tuomet buvo labiau tikėtina, nei ji realiai egzistavo. Apie jokius pavojus kitakalbiams, kitataučiams Klaipėdoje tikrai negirdžiu. Ir į bet kokius pačius pirmus viso to požymius būtų reaguojama labai operatyviai ir labai adekvačiai. Iš tiesų, pasaulyje to netikrumo ir įtampos yra labai daug, tai mes nesame niekuo išskirtiniai. Bet būdami čia kartu ir turime galimybę paliudyti vieni kitiems, kad susitelkę, suprasdami ir girdėdami vieni kitus, galime ir turime išsaugoti tą žmogiškąją vertybę, ko šiais laikais taip trūksta“, – tvirtino Klaipėdos meras.

 


Šiame straipsnyje: tautinių bendrijų šventėVytautas Grubliauskasdanės skveraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių