Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje startavo gelbėtojų registracija

2015-04-02 11:26

Uostamiestyje pradėta rinkti vasarą paplūdimyje saugumą užtikrinsiančių gelbėtojų komanda. Jau užsiregistravo dvidešimt žmonių.


 

Statistika: uostamiesčio paplūdimiuose vasarą gelbėtojomis dirba 10–12 merginų. Statistika: uostamiesčio paplūdimiuose vasarą gelbėtojomis dirba 10–12 merginų.

Uostamiestyje pradėta rinkti vasarą paplūdimyje saugumą užtikrinsiančių gelbėtojų komanda. Jau užsiregistravo dvidešimt žmonių.

Paplūdimiuose vasarą dirbsiančių gelbėtojų ir bendrosios praktikos slaugytojų pradedama ieškoti iš anksto. Jų registracija startavo vakar.

Tačiau, anot biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, dalis pretendentų į gelbėtojus užsiregistravo dar anksčiau. Jau turima 20 žmonių, iš jų net 8 –  merginos.

"Kiekvieną vasarą gelbėtojais dirbantys žmonės žino, kad registracija prasideda balandį. Kai kurie parašo ir anksčiau. Gauname elektroninių laiškų iš užsienyje dirbančių ar besimokančių žmonių. Taip pat jūrininkų, kurie planuoja vasarai grįžti ir nori padirbėti", – pasakojo pavaduotojas.

A.Siakki teigimu, pasitaiko ir tokių, kurie neužsiregistruoja, o ateina tiesiai į atranką "Gintaro" baseine. Pastaroji planuojama balandžio 20-ąją. Bus atrenkama pirmoji gelbėtojų grupė. Antroji atranka vyks gegužės viduryje.

Pavaduotojas tvirtino, kad merginos šiemet gana aktyvios. Paprastai sezono metu gelbėtojomis dirba 10–12 merginų. Dažniausiai jos budi moterų paplūdimiuose. Tačiau buvo ir tokių, kurios dirbo vyriausiomis gelbėtojomis.

"Viskas priklauso nuo pačių merginų –  jų fizinio pasirengimo, plaukimo įgūdžių. Paprastai tiek merginų užtenka", – tvirtino A.Siakki.

Klaipėdos paplūdimiuose šiemet dirbs 77 gelbėtojai. Tiek pat jų buvo ir pernai. Pastaraisiais metais asmenų, norinčių dirbti gelbėtojais, netrūkdavo.

A.Siakki pabrėžė, kad gelbėtojais gali dirbti gerai plaukti mokantys, ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai stiprūs žmonės.

Atrankų metu tikrinama, kaip kandidatai moka plaukti. Norintieji dirbti gelbėtojais, turi įveikti tam tikrus normatyvus. Po atrankų organizuojami mokymai. Jie taip pat rengiami dviem grupėms.

"Klaipėdos paplūdimiai" ieško ir 16 bendrosios praktikos slaugytojų. Šie specialistai privalo būti įgiję medicininį išsilavinimą.

A.Siakki tvirtino, kad pasirengimas vasaros sezonui vyksta sklandžiai. Atnaujinamas inventorius, perkamos trūkstamos gelbėjimo priemonės. Gegužę jau planuojama statyti persirengimo kabinas.

"Pradėsime anksčiau. Pernai orai staiga atšilo, o kabinų paplūdimiuose dar nebuvo, todėl šiemet statysime anksčiau", – tvirtino pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų