Naujos Klaipėdos vaikų žaidimo aikštelės – nesaugios (atnaujinta)

Klaipėdos savivaldybė skambina pavojaus varpais, jog klaipėdiečiai gali susižeisti tinkamai neįrengtose vaikų žaidimo aikštelėse ar sportuodami lauko treniruokliais.

Klaipėdos savivaldybė skambina pavojaus varpais, jog klaipėdiečiai gali susižeisti tinkamai neįrengtose vaikų žaidimo aikštelėse ar sportuodami lauko treniruokliais.

Uostamiesčio savivaldybėje pagaliau baigtos viešųjų pirkimų procedūros ir konkursus laimėję rangovai šiomis dienomis ėmėsi darbų.

Jie Klaipėdoje turi įrengti ar atnaujinti 43 vaikų žaidimų aikšteles. Numatyta ir tai, jog turi būti atnaujinta per 30 sporto aikštelių ir pastatyta naujų lauko treniruoklių.

Visi šie darbai yra finansuojami iš bendruomeniškumui skatinti skirtų pinigų. Jų Klaipėdos savivaldybė gavo 500 tūkst. litų.

Iš pradžių gyventojai ir organizacijos teikė paraiškas, kur šiuos pinigus išleisti, jas svarstė sudarytos keturios Vietos bendruomenių tarybos. Jų sprendimai ir pateikti savivaldybei, kuri buvo atsakinga už viešuosius pirkimus.

Vietos bendruomenių tarybos buvo pateikusios 108 finansuotinas paraiškas. Didžioji jų dalis – įrengti naujų vaikų žaidimų, sporto aikštelių, lauko treniruoklių ar sutvarkyti esamas, tačiau apleistas.

„Darbai šiomis dienomis vyksta. Klaipėdiečiai tiktai mato pastatytų naujų sūpynių, kitų žaidimų įrenginių. Tačiau jie dar nėra tinkamai įrengti, įtvirtinti ir tinkami naudoti. Todėl tėvai turėtų pasaugoti savo vaikus ir neleisti jiems žaisti tinkamomis naudoti nepripažintose aikštelėse“, - pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Pastebėjus, jog klaipėdiečiai tikrai negali žinoti, ar aikštelės tinkamai įrengta ar ne, valdininkė patikino, jog rangovai bus įspėti tuos įrenginius, kuriais dar negalima naudotis, aptverti įspėjančia juosta.

V.Venckutės-Palaitienės teigimu, visi darbai turi būti baigti iki gruodžio pabaigos.

Vietos bendruomenių tarybos buvo nusprendusios, jog dalis pinigų turėtų būti skirta įvairiems renginiams, paskaitoms organizuoti. Jie esą jau įvyko.

Pernai bendruomeniškumui skatinti Klaipėdai buvo skirta 515 tūkst. litų. Už juos įgyvendinti 88 įvairūs projektai, tarp jų daugiausia – įrengta naujų vaikų žaidimų, sporto aikštelių, lauko treniruoklių.

Kitąmet vėl tikimasi gauti apie 500 tūkst. litų. Viliamasi, jog klaipėdiečiai norės, kad šie pinigai būtų panaudoti vaikų vasaros užimtumui, kitiems vadinamiesiems minkštiesiems projektams, o ne kurti infrastruktūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Remigijus.KLP

Remigijus.KLP portretas
Pagarba žurnalistams. Ir toliau trimituokit, gal tada niekas nieko daugiau ir nebadarys ir nebebus kam klysti. Padėkit savo straipsniais ir skambiom antraštėm sužlugdyti bendruomeniškumą skatinančius projektus.

Taigi

Taigi portretas
pernai pati savivaldybė, tipo, ,,per viešuosius pirkimus"rado rangovus netgi iš Viliniaus ! :), kad įrengtų šias aikšteles.Ta proga vietoje 4 tūkst.Lt aikštelei, reikėjo pakloti 6, o pasirodo jos užtokią kainą (ir kas ten tiek kainuoja?) netgi nesaugios.

Alvydai

Alvydai portretas
Mamyte, juk Klaipėdoje ne tik trimečiai gyvena. Ir Jūsų vaikutis netrukus paaugs :) Labai gerai, kad valdžia rūpinasi mažaisiais klaipėdiečiais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių