Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje trečiadienį kauks sirenos

2012-10-16 10:55
Klaipėdoje trečiadienį kauks sirenos
Klaipėdoje trečiadienį kauks sirenos / "Shutterstock" nuotr.

Trečiadienį bus atliekama gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikra.

Jos metu 11 val. 52 min. trims minutėms bus įjungiamos mieste esančios sirenos.

Nuo 11.55 iki 12 val. per Lietuvos nacionalinį radiją, vietinę komercinę radijo stotį „Laluna“ bus perduota informacija gyventojams apie vykstantį gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimą.

Gyventojai prašomi pasigirdus elektros sirenų kauksmui išklausyti pranešimą transliuojamą per vietinę radijo stotį „Laluna“ arba per Lietuvos nacionalinį radiją bei išlaikyti rimtį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos įdiegė gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą, užtikrinančią gyventojų perspėjimą apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją trumpaisiais pranešimais tiesiogiai į gyventojų mobiliuosius telefonus. Todėl šio patikrinimo metu gyventojai bus informuojami ne tik per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, regioninius bei vietinius transliuotojus, bet ir trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra korinio transliavimo funkcija.

Gyventojams rekomenduojama nustatyti savo mobiliuosius telefonus perspėjimo pranešimų priėmimui. Telefonų nustatymo instrukcijos bei kita informacija apie naująją gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą pateikta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos tinklapyje www.vpgt.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų