Išvengti spūsčių – nebaigta estakada?

Prasidėjus mokslo metams, uostamiestis vėl dūsta spūstyse. Tačiau kalbama, kad atsirado kamšačių užsimojusių išvengti drąsuolių, kurie mėgino Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžą kirsti nebaigta statyti estakada. Kas ir kodėl laigo statybų aikštelėje, susidomėjo policijos pareigūnai.

Kamšatis įveikia įžūlumu

Klaipėdiečiai šią savaitę mėgina įvairius spūsčių įveikimo būdus.

Pirmadienį iš šiaurinės dalies miestiečiai savo atžalas į ugdymo įstaigas vežė Kretingos gatve, kur eismas ryte visiškai buvo sustojęs.

Antradienį ir trečiadienį užmiestyje gyvenantys mokinių tėveliai automobilius suko jau kitomis įvažomis – eilė automobilių susidarė magistralėje dar net prieš Jakų estakadą.

Rytinėse spūstyse pastebėta visokiausių kuriozų. Trečiadienį juodos spalvos mikroautobusas iš Palangos plento Liepų gatvės viaduku kelią skynėsi ypač įžūliai.

Vairuotojas, pažeisdamas nemažai Kelių eismo taisyklių, po viaduku nusileido kone braukdamas visiems eismo dalyviams per veidrodėlius. Aplenkęs dešimtis automobilių, vairuotojas suko žolynais, sustabdęs eismą nuo Slengių ir Gindulių pusės, kirto ištisinę liniją ir suko kairėn.

Tokiam manevrui iš Palangos plento šiaip jau numatyta visai kita nuovaža.

Kitų metų pradžioje būtų galima pradėti inicijuoti šio objekto užbaigimo procedūrą.

Kas dūmė naujuoju statiniu?

Dar apie didesnį akibrokštą klaipėdiečiai dalijosi socialinio tinklo „Facebook“ erdvėse.

Užsiminta, kad vienas vairuotojas esą sugebėjo spūstis apvažiuoti dar statoma Baltijos prospekto estakada.

Šiuo metu eismas čia yra uždraustas, eismo juosta uždaryta „plunksnomis“. Tiesa, eismą draudžiančio ženklo nėra. Atsirado tokių, kurie apsimetė nesuprantą, kur ir kaip važiuoja.

Statybvietėje dirbančių įmonių darbininkai nesučiupo nė vieno, mėginusio prašokti estakados viršumi. Tačiau gali būti ir taip, kad klaipėdiečiai matė estakada važiuojantį pačių rangovų transportą.

V. Švedas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tikisi pabaigtuvių

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas paaiškino, kada miestiečiai gali tikėtis estakados atidarymo.

„Šiuo metu yra atlikta apie 90 proc. visų projekte numatytų statybos darbų“, – patikino V. Švedas.

Kol kas ypatingų trikdžių statybų eigoje nenutiko, darbai vykdomi pagal patvirtintą kalendorinį grafiką, atsilikimų esą nėra.

„Rangos darbų sutarties terminas baigiasi kitų metų balandžio mėnesį. Įvertinus žiemos technologinę pertrauką, nuo gruodžio 15 iki kovo 15 d. tikimės, o ir rangovas deda dideles pastangas, kad faktiškai visi darbai būtų atlikti jau iki šių metų galo. Tuomet liktų nedideli aplinkos sutvarkymo darbai, kurių žiemos metu negalėsime atlikti. Kitų metų pradžioje būtų galima pradėti inicijuoti šio objekto užbaigimo procedūrą – atiduoti vertinti valstybinei komisijai“, – sakė V. Švedas.

Paklaustas, ar rangovų darbininkai pranešė apie tai, kad vairuotojai mėgina važiuoti estakada, V. Švedas patikino, jog veikiausiai estakada važinėjo pačių rangovų technika.

„Tikėtina, kad kažkas supainiojo. Estakadomis eismas oficialiai nėra atidarytas, tam užtikrinti yra sudėti kelio atitvarai ir kiti draudžiantys kelio ženklai“, – priminė V. Švedas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Net neaišku, kodėl reikia tempti gumą su ta statyba. Reikia brolyčiai suktis, patys matote, kad laikas spaudžia.Tokios puikios dienos- rūpinkitės gerbūviu. O ant Grubliausko nereikia varyti-daug padarė dėl miesto. Nieko mandresnio nesimato, tiesiog tęsiami pradėti darbai. Dėl visokių ženklinimų keliuose, reiktų įsiklausyti ir į vairuotojų pastabas.

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu XXL įvesti greitį tokį kokiu greičiu praktiškai visi mieste ir važiuojame tai yra 60-70 km į val

XXL

XXL portretas
Per trys dienas įvesčiau tvarką mieste ,neliktų jokių kamsčių : 1.Manto gatvėje grąžinčiau leistiną greiti iki 50 km. 2.Kretingos g,Šilutės plente,Tilžės g,Mokyklos g. Liepų g, Minijos g.Naujojo Uosto g. Liepojos plente,Kretingos g. leistiną greiti leisčiau iki 60km.3Šiaurės prospekte leistiną greiti nustatyčiau 70 km 4. Duočiau nurodymą sureguliuoti šviesaforus ,,žalia gatvė,, Šilutęs plente,Taikos prospekte,Minijos g 5.Duočiau nurodymą panaikinti A juosta tik viešajam transportui ,leisčiau važiuoti pirma juosta visiems eismo dalyviams .Derinčiau klausimą su rangovu AB ,,Kauno tiltai ,,dėl obekto dalies pridavimo valst .komisijei tai yra veduko antrą aukštą paleisti dabar ..Atsakingus savivaldybės vadovus ,kurie nesugeba to įgivendinti atleisčiau iš užimamų pareigų . Reikalingi drastiški pokyčiai nebijant kas ką pagalvos ,permainos turi būti daromos iškart netrypčiojant
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių