Klaipėdos aikštės, parkai, kiemai bus šienaujami rečiau

Klaipėdos aikštės, skverai, parkai, kiemai šį sezoną bus šienaujami rečiau nei anksčiau. Šiems darbams trūksta lėšų. Tačiau pabrėžiama, kad miestas „džiunglėmis“ nevirs.

Šią savaitę pradėtos šienauti reprezentatyvios miesto vietos. Ketvirtadienį žolė buvo pjaunama Atgimimo aikštėje, trečiadienį karių kapinėse.

Artimiausiomis dienomis darbai persikels į Lietuvininkų aikštę, Neringos skverą.

„Šiuo metu šienaujamos matomiausios vietos. Imtis šių darbų jau reikėjo. Žolė buvo beveik iki kelių“, – įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Anot jo, ilgiau laukti nebebuvo galima. Pavasarinė žolė tanki. Vėliau būtų sunku ją nupjauti. Būtų laužoma technika. Be to, greitai nužydės pienės ir pradės skleisti pūkus.

G.Valašino teigimu, šienauti jau reikia ir žaliąsias gatvių skiriamąsias juostas, kur žolė jau peraugusi. Imtis šių darbų nurodymą turi duoti miesto valdžia.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad šiemet reprezentacinės aikštės, skverai, parkai ir daugiabučių namų kiemai bus šienaujami rečiau.

Matomiausiose miesto aikštėse žolė bus pjaunama du kartus per mėnesį. Parkuose, skveruose šie darbai bus atliekami kartą per mėnesį.

Anksčiau tai buvo daroma dažniau. Vien skverai ir parkai buvo šienaujami 3-4 kartus per mėnesį. Kad darbai būtų vykdomi dažniau, trūksta lėšų.

„Miestas tikrai neturėtų atrodyti prasčiau nei iki šiol. Šienavimo dažnumas priklausys ir vasaros. Tikrai neleisime miestui apželti. Juk šiemet Klaipėdos jubiliejiniai metai. Pasistengsime susitvarkyti“, – pabrėžė I.Šakalienė.

Daugiabučių namų šį sezoną bus šienaujami taip pat rečiau. Šie darbai atliekami pagal savivaldybės nurodymą. Jį planuojama duoti kitą savaitę. Jau sulaukiama pranešimų iš namų administracijų, kad reikia imtis šių darbų.

Kiek lėšų skirta šienavimui, anot vedėjos, sunku pasakyti. Šie darbai įtraukiami į bendrą viešųjų erdvių ir daugiabučių namų priežiūrą.


Šiame straipsnyje: šienavimasžolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

aisku

aisku portretas
veisim erkes

Rasa

Rasa portretas
Jau ir taip skverai ir parkai pavirtę džiunglėmis.Žolė pjaunama retai ir bet kaip.Parką lyg ir aptvarkė,bet vos žingsnis nuo takelio ir baigiasi civilizacija.Bet kokį medį ar krūmą šiek tiek apgenėjus-galima gauti puikų egzotinį vaizdą .Bet mūsų mieste tai nepriimta,nei krūmų karpyti,išskyrus centrinę gatvę, nei medžių genėti.Gyvename Mogiliovo gatvėje.Norėtūsi su mažu vaiku pasiėmus vežimėlį pasivaikščioti ,bet prūdas prie Rimi parduotuvės virto šiukšlynu,pievos -nešienaujamos,jokių suolelių nėra .Nors sutvarkius ,tas apžėlusias pievas,būtų nuostabūs skvereliai,kurių šiame rajone visai nėra.Ten būtų galima net vaikų žaidimų aikšteles įrengti.

emigrant

emigrant portretas
Tes klaipedieciams imtis dalgiu :))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių