Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos antstolius Zenkevičius užgriuvo nemalonumai

2010-12-03 12:35
Albinas Zenkevičius.
Albinas Zenkevičius. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas nurodė Klaipėdos antstolio parduotą butą grąžinti buvusiems šeimininkams. Tai ne vienintelis nemalonumas, tądien ištikęs antstolį. Jo brolio, taip pat antstolio, biure atliekant dokumento poėmį įvyko grumtynės.

Ketvirtadienį teismas nusprendė, kad antstolis Albinas Zenkevičius varžytinėse per pigiai pardavė 3 kambarių butą, ir grąžino jį buvusiems šeimininkams, įpareigojęs pirkėjui atiduoti pinigus. Gruodžio 2 dieną šis sprendimas įsiteisėjo.

Nustatyta, kad antstolis 2005-ųjų gegužę 3 kambarių butą pardavė už 108 tūkst. litų, nors tada jis buvo vertas 150 tūkst. litų. Buvę buto šeimininkai (jie lig šiol neišsikraustė) privalės buto pirkėjui grąžinti 73 266,45 litų, o antstolis – 34 733 litus.

Į Specialiųjų tarnybų akiratį pavasarį pakliuvęs Klaipėdos antstolis Albinas Zenkevičius yra teisiamas Klaipėdos apygardos teisme. Jis kaltinamas klastojęs dokumentus, paėmęs kyšį ir legalizavęs nusikalstamu būdu įgytą turtą.

Ketvirtadienio rytą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai apsilankė A.Zenkevičiaus brolio antstolio Zeno Zenkevičiaus biure. Jie ketino atlikti su A.Zenkevičiaus tiriama veikla susijusio dokumento poėmį.

Antstolio biure įvyko susistumdymas. Z.Zenkevičius tikino, kad pareigūnai neleido jam telefonu susisiekti su advokatu, užlaužė ranką, draudė filmuoti įvykius, atėmė teisėtai įsigytą ginklą.

„Tai, kas atsitiko, veikiau buvo panašu į užpuolimą. Pareigūnai neleido man įsigilinti į nutartį, kurios vykdyti atvyko. Kaip supratau, jie ieškojo to, ko mano biure nebuvo", – tvirtino vyras.

Jo teigimu, incidentas truko apie 40 minučių.

STT pareigūnai apie tuos pačius įvykius pasakojo priešingai. Pasak jų, antstolis Z.Zenkevičius atsisakė skaityti teismo nutartį, jos nevykdė ir nepasirašė dokumento.

„Kiek mums žinoma, antstolis pats sukėlė triukšmą, užuominomis pradėjo kalbėti apie ginklą, isterikavo ir tyčiojosi iš savo darbą atliekančių pareigūnų. Beje, jis pats išsikvietė policiją. Dokumento, kurio poėmį sankcionavo teismas, Z.Zenkevičius taip ir nepateikė“, – pasakojo STT Klaipėdos skyriaus atstovas Leonas Barišauskas.

Policininkai ir specialiųjų tarnybų darbuotojai parašė tarnybinius paaiškinimus. Su jais susipažinęs bylos tyrimą kuruojantis prokuroras ketina apsispręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pareigūnams atlikti savo darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų