Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos architektai konkurencijos nebijo?

2024-06-01 09:00

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos pirmininkas Mantas Daukšys miesto tarybos posėdyje politikams priminė, jog iki kitų metų uostamiestyje turi atsirasti Urbanistinių kompetencijų centras, tačiau esą jo kūrimo idėja stringa.

Priminimas: M. Daukšys tarybos posėdyje uostamiesčio politikams priminė apie planus dėl Urbanistinių kompetencijų centro steigimo.
Priminimas: M. Daukšys tarybos posėdyje uostamiesčio politikams priminė apie planus dėl Urbanistinių kompetencijų centro steigimo. / Redakcijos archyvo nuotr.

M. Daukšys, be kita ko, užsiminė, jog Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijai šiemet sukanka 25 metai, Lietuvos architektų sąjungai – 100.

„Ta proga vėl mėginame judinti klausimą dėl Klaipėdos urbanistinių kompetencijų centro. Matome savivaldybės strateginiame plane, kad iki 2025 metų šis centras turi būti įsteigtas. Dar kovo mėnesį mes parengėme rezoliuciją, kurią išsiųsime ir savivaldybei, kad tas centras yra reikalingas architektams. Apie tai jau seniai kalbama, bet kažkodėl viskas stringa“, – kalbėjo M. Daukšys.

Esą savivaldybei projektą svarstyti ketinama pateikti liepą. M. Daukšio teigimu, tokios institucijos atsiradimo mieste esą labai laukiama.

Juolab tokius centrus turi tiek Vilnius, tiek Kaunas.

„Jei kur girdėjote, kad architektai nepritaria to centro kūrimui ar bijo konkurencijos, tikrai taip nėra. Mes šią idėja palaikome ir laukiame to sprendimo. Nes iššūkiai Klaipėdos laukia dideli. Ir jei mes dar norime išlikti tuo trečiu didmiesčiu Lietuvoje, reikia kažką daryti, nes ir demografinės prognozės nieko gero nežada, o ir mes prarandame specialistus savo bendruomenėje. Ne pirmą dešimtmetį dirbu ir matau, kad nepritraukiame tų specialistų į Klaipėdą“, – teigė M. Daukšys.

Esą viena tų priežasčių yra kokybiškų darbo vietų ir kokybiškų užduočių stygius.

„Mūsų noras yra matyti tą būsimą Urbanistinių kompetencijų centrą ne kaip blogų sutarčių priežiūros, o sprendžiančiąją, naujų gerų projektų pradžios instituciją. Todėl prašau, jog tarybos nariai siektų, kad būtų įgyvendintas tas Strateginio plano sprendinys, kad iki 2025 metų būtų sukurtos darbo vietos projektuojantiems, kūrybiškiems žmonėms, kad būtų pritraukti specialistai, ir architektai to nebijo“, – pabrėžė M. Daukšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų