Klaipėdos arenos valdytojai reikalauja kompensacijų

Nors uostamiesčio valdininkai visada tvirtino, kad arenos išlaikymas miestiečiams nekainuos nė lito, konkursą laimėjęs valdytojas sugebėjo išsiderėti, kad sutartyje būtų numatyta galimybė iš miesto biudžeto gauti kompensaciją.

Artimiausiame miesto tarybos posėdyje, kuris vyks rugsėjo pradžioje, politikams bus pateiktas galutinis Klaipėdos sporto ir pramogų arenos valdymo ir naudojimo koncesijos sutarties projektas.

Sutartis turi būti pasirašyta su komplekso operatoriumi tapsiančiu bendrovių „Bilietai LT“ ir „Baltijos reklamos projektai“ konsorciumu.

Jis laimėjo konkursą, nes pateikė geriausią pasiūlymą – už arenos valdymą iš savivaldybės neprašė nė lito, įsipareigojo komplekso pagrindinės salės įrengimui skirti 500 tūkst. litų ir dar investuoti 11,285 mln. litų, kad sutvarkyti kitą infrastruktūrą, pavyzdžiui, įrengti kavines, rūbines, viešąsias erdves.

Uostamiesčio valdininkams su konsorciumo atstovaais pradėjus derybas dėl koncesijos sutarties, paaiškėjo, kad jie nori kompensacijų.

Jos turėtų būti skirtos, jei per metus 5 proc. pabrangtų energetiniai ištekliai – šildymas, elektra, šaltas vanduo – ir išaugtų darbo užmokestis. Tuomet savivaldybė per metus turėtų sumokėti 89 tūkst. litų, o jei pabrangimas siektų 10 proc. – 179 tūkst. litų.

Parengta ir antroji kompensavimo alternatyva. Joje numatyta iš biudžeto skirti kompensaciją, jei per metus 5 proc. pabrangtų tik energetiniai ištekliai. Sutarus dėl tokios kompensavimo tvarkos, esant 5 proc. pabrangimui savivaldybė per metus arenos operatoriui turėtų skirti beveik 67 tūkst. litų kompensaciją, o pabrangimui pasiekus 10 proc. – apie 134 tūkst. litų.

„Energetinių išteklių kompensacijos galimybė atsirado derybų procese. Siekiama, kad operatoriui patiriant didesnes išlaidas, nenukentėtų žmonės – nebrangtų bilietai. Todėl savivaldybė ir galėtų padėti arenos valdytojui“, - aiškino Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Jis teigė, jog kasmet kompensacijų skirti nereikės – esą labai retai visi energetiniai ištekliai per metus pabrangsta daugiau nei 5 proc.

„Mes nenorime žlugdyti koncesininko. Kompensacijos numatytos todėl, kad jis sugebėtų atsistoti ant kojų krizinėse situacijose, kai smarkiai išauga neišvengiamos išlaidos“, - tikino R.Zulcas.

Įmonių „Bilietai LT“ ir „Baltijos reklamos projektai“ konsorciumas pagal sutartį areną valdys 25 metus.

Jis įsipareigojo per metus suorganizuoti ne mažiau nei 50 renginių – koncertų, sporto varžybų, parodų, mugių, konferencijų, spektaklių.

Anot R.Zulco, jei koncesininkas per metus suorganizuos 10-čia renginių mažiau nei numatyta, jam gresia sutarties nutraukimas arba bauda iki 500 tūkst. litų.

Arenos operatorius privalės nemokamai suteikti arenos patalpas keturiems savivaldybės organizuojamiems renginiams.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių