Klaipėdos Baltijos prospekto rekonstrukcijai skirta dar 4 mln. eurų

Klaipėdos Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijai Vyriausybė skyrė dar 4 mln. eurų. Tiek lėšų pakaks šiemet rangovo numatytiems darbams baigti.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo teigimu, papildoma suma turėtų būti panaudota iki šių metų pabaigos.

„Šiuo metu darbų atlikta už maždaug 12 mln. eurų, su papildomu finansavimu iki metų pabaigos turėtų būti atlikta už 16 mln. eurų, tokios yra rangovo galimybės“, – BNS penktadienį sakė V. Švedas.

Savivaldybės duomenimis, šiais metais projektui reikia apie 16,7 mln. eurų, iš jų iki šiol skirta 12,88 mln. eurų: iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skirta 8,75 mln. eurų, Klaipėdos uosto direkcija skyrė 1,8 mln. eurų, 1,3 mln. eurų – iš savivaldybės biudžeto, dar 1 mln. eurų projektui numatė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Papildomi 4 mln. eurų numatyti Vyriausybės patikslintoje Valstybės investicijų programoje, BNS patvirtino Susisiekimo ministerija.

„Trūkstamą finansavimą pavyko skirti sutaupius lėšų kituose susisiekimo projektuose. Rekonstrukcijos darbus numatoma baigti iki kitų metų pabaigos“, – pranešime sakė susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

Sankryžoje statomos dvi estakados, kurios sujungs Vilniaus plentą su Baltijos prospektu, rekonstruojama Šilutės plento dalis nuo Dubysos gatvės iki pietinio įvažiavimo į prekybos centrą „Banginis“, bus sutvarkyta infrastruktūra.

Darbus už 38 mln. eurų atlieka bendrovė „Kauno tiltai“, jie turėtų būti baigti 2024-ųjų pirmąjį ketvirtį.

Pasak bendrovės, šiuo metu atlikta daugiau nei 70 proc. visų darbų, už juos atsiskaityta laiku.

„Atlikta daugiau nei 70 proc. darbų. Šiuo metu atliekami atitvarų ant estakados, atraminių sienučių įrengimo darbai, ant pietinės estakados įrengiamas išlyginamasis betono sluoksnis, vyksta estakados fasado ir kolonų dažymo darbai. Iki šio už atliktus darbus užsakovas atsiskaitydavo laiku“, – teigiama BNS atsiųstame „Kauno tiltų“ komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
,,Nesiparinkit" čia be reikalo. Estakada kyla, viskas eina normaliai. Aš irgi dažnai pro ten važiuoju ir matau pokyčius. Man patinka. Bus jėga..Galėsim bent šituo o ne nusususiu uostu ar kruiziniu terminalu kažkiek prieš kitus pavaizduot:D) Na o jeigu vis reikia kišt pinigus tai ką..Viskas brangsta ir dar ne tep..Svarbiausia kad nesustotų ir neužsimarinuotų kaip pvz. Vingio pasažas ar plotų prie Žvejukų tvarkymas:D) Sėkmės statytojams ir mums visiems

rinkimai artėja liberastinės kiaulės už jūsų babkes

rinkimai artėja liberastinės kiaulės už jūsų babkes portretas
vaidins spektaklius

to >>>>

 to >>>> portretas
Suskis tavo antras vardas. Tokie suskiai tik zysti ir temokat. Nieko nestatytu , zystum . Stato , vel zyzi. Sušiktas niekam tikęs slunkius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių