Klaipėdos centre – subatvakaris tarp kartų

Europos dienos proga Klaipėdos Atgimimo aikštėje surengta šventė „Subatvakaris tarp kartų“ buvo smagi, tačiau vidurdienį šokti klaipėdiečiai drovėjosi.

2012-ieji yra paskelbti vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais. Šeštadienio vidurdienį pagrindinėje miesto aikštėje pradėjo skambėti liaudiška muzika. Čia grojo ansamblių „Senoliai“ ir „Joginta“ muzikantai.

Tie, kas šeštadienį neišvažiavo sodinti bulvių ar lankyti mamų, linksmai ir įdomiai praleido laiką šventėje. Smalsuoliai lindo į palapinę, kurioje jų laukė staigmenos: moterys vaišino pieno ir bananų kokteliais, dovanojo mėlynus balionus, vaikai galėjo pažaisti įvairiais žaislais.

Kitoje palapinėje veikė mobilus priimamasis, jame su visais smalsaujančiais bendravo konsultantės, jos teikė žinias darbo, Europos Sąjungos paramos bei socialiniais klausimais. Daugelis darbingo amžiaus žmonių domėjosi galimybe išvažiuoti į ES šalis dirbti, o senjorai klausinėjo merginų, ką daryti, kad visa Lietuva neišsilakstytų.

Renginio metu aikštėje atsirado gaublį primananti skulptūra, apsodinta mėlynomis našlaitėmis. Šis kūrinys skirtas priminti, kad žemės rutulys yra kartų simbolis.

Subatvakaris ūžė aikštėje iki pavakarės, kol jį nustelbė sezoną šeštadienį pradėję baikeriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių