Klaipėdos centrinio pašto pastatas – it karšta bulvė?

Kol uostamiesčio bendruomenės ir verslo atstovai siūlo savo idėjas, kurios, jų manymu, leistų surasti geriausią sprendimą dėl Klaipėdos centrinio pašto pastato pritaikymo visuomenės reikmėms, uostamiesčio savivaldybė mano, kad geriausia būtų, jei šį statinį savo žinion perimtų Kultūros ministerija.

Susisiekimo ministerijos sukviestame posėdyje dėl Centrinio pašto pastato likimo Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis prasitarė, kad miestas neketina ir neturi galimybių atlygintinai perimti pašto pastato.

Ir pasiūlė dar kartą įvertinti galimybę Centrinio pašto pastatą perimti Kultūros ministerijai, kadangi visiškai šalia jo veiklą vykdo ministerijai pavaldaus Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus padalinys Laikrodžių muziejus.

Kultūros ministerijos Kultūros paveldo politikos grupės vyriausiasis specialistas Romanas Senapėdis pareiškė, kad Kultūros ministerija yra apklaususi jai pavaldžią įstaigą, pašto pastatas jai nėra reikalingas, Kultūros ministerija taip pat neplanuoja plėsti savo muziejų tinklo.

Posėdyje pažymėta, kad pašto pastato perdavimas valstybės įmonei Turto bankui valdyti patikėjimo teise neturėtų būti pagrindinis svarstytinas klausimas.

Tad nutarta pritarti, kad darbo grupė toliau nagrinėtų Klaipėdoje vykusių viešųjų diskusijų metu pristatytas idėjas (pasiūlymus) dėl paštų pastatų įveiklinimo (jų pritaikymo kultūrinėms, socialinėms, pilietinėms, administracinėms ar kitoms panašioms reikmėms).

Klaipėdos miesto centrinio pašto pastate siūloma steigti Klaipėdos miesto galeriją-muziejų, profesoriaus A.Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokyklą, Jaunųjų menininkų rezidentūrą arba Piligrimų centrą, kurį čia norėtų atverti Telšių vyskupijos kurija.

Darbo grupės pasitarime dėl pašto pastato likimo buvo siūloma nedelsti bei nelaukti kito politinio ciklo ir iki rugsėjo 1 d. Vyriausybės posėdyje išreikšti politinę valią dėl Klaipėdos pašto pastato įveiklinimo gairių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kodėl

O kodėl portretas
niekas iš besiruošiančių į seimą nepasako savo nuomonės ir negina šios istorinės vietos? Kodėl nuolat mums visiems prižada aukso kalnus o paprasčiausio architektūrinio Paveldo neįstengia apgint?Turbūt daro kaip toks Simukas G. kuris netikėtai dabar trims mėnesiams pavirto į baisų žaliąjį kovotoją prieš Girulių kirtimą. O paskui kai pateks į seimą vėl sakys kad Lietuvos miškai kertami per lėtai..:D)

KLP

KLP portretas
geda

Jonas

Jonas portretas
Kiekvieno lietuvio svajonė - galutinai sunaikinti vokišką paveldą. Nei jie statė, kūrė miestą, nei jiems jį puoselėti. Svarbiausia paskandinti miestą betone, dulkėse, smarvėje. Barbarai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių