Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos choras skirstytis neketina

2010-03-15 09:26
Planai: šeštadienį Klaipėdos chorui teko palikti televizijos projektą „Chorų karai“, bet jo nariai gerbėjams žada padovanoti dar ne vieną savo pasirodymą.
Planai: šeštadienį Klaipėdos chorui teko palikti televizijos projektą „Chorų karai“, bet jo nariai gerbėjams žada padovanoti dar ne vieną savo pasirodymą. / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Iš televizijos projekto "Chorų karai" iškritęs Klaipėdos choras kol kas nežada skirstytis. Gerbėjus jis toliau džiugins savo pasirodymais.

Rengs labdaros koncertą

"Atsitiko taip, kaip atsitiko. Nieko nepadarysi. Labai dėkojame visiems, kurie mus palaikė", – vakar sakė Klaipėdos choro generolas Deivis.

Dainininkas pabrėžė, kad choras tikrai nežada skirstytis: "Esame tikras choras ir bandysime toliau organizuoti koncertus. Panaudosime projekto metu sukauptą patirtį".

Klaipėdos choras neketina pamiršti ir kilnaus tikslo, dėl kurio dalyvavo televizijos projekte "Chorų karai" – paramos neįgaliųjų centrui "Klaipėdos lakštutė". Jis planuoja organizuoti labdaros koncertą, kurio metu surinkti pinigai atitektų įstaigai.

Pirmas paskambino meras

"Pirmas žmogus, kuris paskambino, mums iškritus – meras Rimantas Taraškevičius. Jis labai palaiko paramos neįgaliųjų centrui "Klaipėdos lakštutė" koncerto idėją. Kol kas anksti kalbėti, kada jis įvyks", – teigė Deivis.

Uostamiesčio vadovas R.Taraškevičius tvirtino, jog Klaipėdos choras – vertas finalo, tačiau nėra tragedija, kad jis ten nepateko.

"Labai norėjome, kad choristai patektų į finalą, bet yra kaip yra. Džiaugiuosi jų pasirodymu, kuris buvo puikus, ir noriu juos pasveikinti. Jie tikri šaunuoliai. Nenorėčiau, kad tiek potencialo, profesionalumo turintis jaunimas taip paprastai išsiskirstytų. Jie toliau turi džiuginti klaipėdiečius", – pabrėžė meras.

R.Taraškevičius neslėpė, jog labai palaikė Klaipėdos chorą: "Mano asmeninis telefonas kentėjo. Bijau sulaukti sąskaitos".

Kovojo sąžiningai

Klaipėdos choras televizijos projektą "Chorų karai" paliko šeštadienį. Komisijos įvertintas palankiai ir su Kauno choru dalijęsis antrąja vieta, klaipėdiečių choras sulaukė mažiausiai žiūrovų balsų. Tai lėmė viso projekto metu tik aukščiausias vietas pelniusio choro netikėtą iškritimą.

"Viską darėme švariai ir sąžiningai. Padarėme superinį projektą, tiek, kiek galėjome ir net daugiau. Išeiname aukštai pakelta galva ir kiti chorai gali mums pavydėti. Iškrito geriausias choras", – sužinojęs, jog reikės palikti projektą, tvirtino Deivis.

Už originalumą ir linksmumą simpatijų sulaukusiame klaipėdiečių chore mūsų miesto garbę gynė: Kristina Jatautaitė, Guoda Juškevičiūtė, Deividas Bastys, Gita Bogužaitė, Algirdas Leonavičius, Indrė Jucytė, Vytautas Blinstrubas, Tadas Skuodas, Jonas Puzinas, Jurijus Valenko, Petras Daunys, Kristina Kontrimaitė, Mindaugas Jepšas, Karolina Nazebetauskaitė, Elena Stroputė ir Indrė Malakauskaitė.

Choristus vokalo ir chorinio dainavimo subtilybių mokė chormeisterės Aušra Smičiūtė ir K.Jatautaitė, o žavius spektaklius pastatyti padėjo choreografas Aurelijus Liškauskas bei režisierius Ramūnas Kaubrys.

Komisija chorus įvertino:

Mia ir Panevėžio choras – 78 balai

Raigardas Tautkus ir Kauno choras – 77 balai

Deivis ir Klaipėdos choras – 77 balai

Edmundas Seilius ir Marijampolės choras – 76 balai


Žiūrovai balsavo:

Edmundas Seilius ir Marijampolės choras – 20 695 balsai

Raigardas Tautkus ir Kauno choras – 17 652 balsai

Mia ir Panevėžio choras – 10 853 balsai

Deivis ir Klaipėdos choras – 10 176 balsai


Bendri rezultatai:

1 vieta – Mia ir Panevėžio choras

2 vieta – Raigardas Tautkus ir Kauno choras

3 vieta – Edmundas Seilius ir Marijampolės choras

4 vieta – Deivis ir Klaipėdos choras

Deivio ir Klaipėdos choro pasirodymai:

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų