Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos darželiai neatsikrato neleistinų maisto produktų

2013-01-24 19:18
Klaipėdos darželiai neatsikrato neleistinų maisto produktų
Klaipėdos darželiai neatsikrato neleistinų maisto produktų / Juliaus Kielaičio (Fotodiena) nuotr.

Mažieji klaipėdiečiai darželiuose gaudavo maisto produktų su neleistinais maisto priedais. Tikrintojai tokių įstaigų daugiausia aptiko būtent uostamiestyje.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai apibendrino praėjusių metų valstybinės kontrolės rezultatus, kai buvo tikrinama, kaip organizuojamas vaikų maitinimas ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Tikrintojai konstatavo, kad 5 proc. šalies ikimokyklinių ugdymo įstaigų būtinas kapitalinis maisto tvarkymo patalpų remontas. Tarp miestų bei rajonų, kuriuose tokių darželių esama daugiausia, paminėtas ir uostamiestis.

Iš 61 Klaipėdos ikimokyklinės įstaigos kapitalinio remonto šaukiasi trys virtuvės.

Nuo praėjusių metų vasaros ugdymo įstaigoms buvo patvirtintas naujas aprašas dėl vaikų maitinimui draudžiamų maisto priedų naudojimo. Tačiau specialistai pastebi, kad atsakingi darželių darbuotojai vis dar per mažai dėmesio skiria tiekiamų maisto produktų kokybei.

Tad vis nustatoma atvejų, kai vaikų maitinimui tiekiami maisto produktai, kurių sudėtyje yra draudžiamų maisto produktų ar produktų su draudžiamais maisto priedais.

Draudžiamų maisto produktų vartojimas buvo nustatytas Klaipėdos darželyje „Čiauškutė“. Vaikams buvo pateikta: tirpios kavos gėrimas, konditerijos gaminių su šokoladu, glaistu, kremu – vafliai su braškių, grietinės skonio kremu ir kt.

24 šalies darželiuose buvo aptikta produktų su neleistinais maisto priedais. Lyderiai šiame sąraše – klaipėdiečiai. Produktų su neleistinais maisto priedais rasta vienuolikoje uostamiesčio darželių.

Draudžiami maisto priedai buvo nustatyti miltinės konditerijos gaminiuose (duonoje, sausainiuose, bandelėse), padažuose, pagarduose, majoneze, džemuose, uogienėse, sirupuose, gaiviuosiuose gėrimuose ir kitur.

Patikrinimų metu inspektoriai uždraudė tiekti vaikų maitinimui neleistinus maisto produktus ir įpareigojo atsakingus darbuotojus kontroliuoti ir nepriimti žaliavų iš tiekėjų vaikų maitinimui draudžiamų maisto produktų arba produktų su neleistinais maisto priedais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų