Pereiti į pagrindinį turinį

„Klaipėdos“ fotografas parengė dovaną tėviškei

2012-09-17 05:00
„Klaipėdos“ fotografas parengė dovaną tėviškei
„Klaipėdos“ fotografas parengė dovaną tėviškei / Asmeninio archyvo nuotr.

Dienraščio „Klaipėda“ fotokorespondentas Vytautas Liaudanskis gimtuosiuose Veiviržėnuose surengs bemaž šimto fotografijų, kuriose užfiksavo gimtąjį miestelį bei jo žmones, parodą.

Trečiadienį, rugsėjo 19 dieną, 19 valandą miestelio kultūros centre vietos bendruomenei bei svečiams bus pristatyta paroda, pavadinta „Veiviržėnų vietos dvasia“.

„Mintį surengti panašią parodą brandinau jau seniai. Čia, kur gimiau ir augau, grįžęs iš kariuomenės keletą metų dirbau vietos fotoateljė, o ir dabar gimtinėje praleidžiu nemažai laiko. Jaučiu jai didžiulius sentimentus, todėl norėjau atiduoti duoklę Veiviržėnams. Parodą surengti mane paskatino kultūros centro direktorius Karolis Pronckus“, – pasakojo parodos autorius.

Nuo mažens pamėgęs fotografiją V.Liaudanskis yra sukaupęs daugybę negatyvų, kuriuose išliko daug senųjų miestelio gyventojų atvaizdų. Fotografas fiksuodavo ne tik žmones, bet ir reikšmingesnius miestelio įvykius, tradicinius šv. Magdalenos atlaidus, sporto varžybas, buities vaizdelius, gamtą.

Parodai autorius atrinko tik nedidelę dalį iš savo archyvo. Šį kartą jis stengėsi, kad nuotraukos atspindėtų paveldo temą.

Paroda veiks nuo rugsėjo 19 iki 30 dienos ir taps vienu iš Europos paveldo dienų renginių.

„Žinau, kad surengti tokią parodą buvo V.Liaudanskio sena svajonė. Tikimės, kad pamatyti prieš kelis dešimtmečius užfiksuotų akimirkų bei visai neseniai buvusių įvykių atvyks ne tik Vytauto artimieji bei Veiviržėnų gyventojai, bet ir čia nebegyvenantys žmonės“, – teigė K.Pronckus.

Vėliau paroda keliaus į Vilnių, kur bus eksponuojama drauge su kitų Lietuvos fotografų analogiškomis parodomis, o per metus apkeliaus daugybę šalies vietovių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų