Klaipėdos gatvėms ir šaligatviams – naujos valymo mašinos

Klaipėdos gatvės taps švaresnės. Į siauras miesto gatveles ir šaligatvius išriedės ir jų tvarkymo imsis keturios naujos valymo mašinos.

Klaipėdoje gausinamas gatvių valymo mašinų parkas. Miestas jau nupirko ir konkursą laimėjusiems operatoriams perdavė keturias naujas valymo mašinas. Trys mažos mašinos pritaikytos šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams bei viena – siauroms gatvelėms valyti.

„Šiandieninis parko papildymas, kuris miesto gatves, šaligatvius ir siauras gatves darys gerokai švaresnėmis – rimta, labai reikalinga ir svarbi investicija į miesto ekologinės būklės gerinimą“, – pastebėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot V.Grubliausko, galima teigti, kad miestas dabar turi technikos, kuri yra tinkama visų miesto gatvių valymui, tereikia ją tinkamai išnaudoti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis paaiškino, kad naujosios mašinos bus naudojamos ne magistralinių, o siauresniųjų gatvių ir šaligatvių valymui.

„Labai džiaugiamės, kad pagaliau turėsime tikrai kokybišką techniką, kuri, tikimės, miestą išvalys geriau nei tas buvo daroma iki šiol“, – pastebėjo G.Neniškis.

Keturios minėtų miesto gatvių valymui pritaikytos mašinos kainavo apie 532 tūkst. eurų. Mažosios kainavo po 125 tūkst. eurų, o viena didesnė – 157 tūkst. eurų.

Didžiąją dalį reikalingos sumos skyrė Europos Sąjunga.

Mašinų tiekėjos bendrovės „Komuva“ atstovo Karolio Žilinsko teigimu, mašinos pagamintos Vokietijoje. Visų mašinų gamintojas – Aebi Schmidt International AG.

Anot A.Žilinsko, didesnioji mašina turi 4 kub. m dydžio šiukšlių talpą, o mažesnės – 2 kub.m talpas.

Dirbdamos mašinos taip pat naudoja vandenį, taip slopinamos dulkės. Didžioji mašina gali susiurbti didesnes šiukšles bei lapus.

Visos šios valymo mašinos perduotos gatvių valymo paslaugas teiksiantiems konkurso būdu parinktiems operatoriams. Šaligatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų valymo technika patikėta bendrovei „Vakarų švara“, siauroms gatvelėms prižiūrėti skirta mašina – bendrovei „Ecoservice Klaipėda“.

Anot G.Neniškio, šaligatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų valymo paslaugos kaina trejiems metams – 179 tūkst. eurų, o siaurų gatvelių valymas per tą patį laikotarpį kainuos dar 93 tūkst. eurų.

Praėjusiais metais Klaipėdos miestas įsigijo keturias magistralinėms miesto gatvėms valyti tinkamas mašinas. Jos perduotos bendrovei „Klaipėdos autobusų parkas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
nuotraukoje gatviu iranga o saligatviams turi buti smulkesne ir lengvesne kitaip gadins gdindini

Tadas

Tadas portretas
Dagyvenom,zulikai ir vagys mokesciu moketojus vadina runkeliais

svarbu

svarbu portretas
verslui gerai o jūs runkeliai pasiuskit
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių