Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos gatvėse – nauji kalneliai

2014-06-17 09:00
Pakeis: vietoje susidėvėjusių plastikinių greičio slopinimo kalnelių Manto gatvėje ties M.Mažvydo alėja bus įrengti nauji.
Pakeis: vietoje susidėvėjusių plastikinių greičio slopinimo kalnelių Manto gatvėje ties M.Mažvydo alėja bus įrengti nauji. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestyje nyksta plastikiniai greičio slopinimo kalneliai. Susidėvėję įrenginiai pakeičiami asfalto salelėmis. Birželį taip greičio slopinimo kalnelius planuojama atnaujinti dar septyniose vietose.

Jau kurį laiką vieno greičio slopinimo kalnelio nebėra Manto gatvėje ties M.Mažvydo alėja. Problemų šioje vietoje kildavo nuolat – nuo gatvės atsikabindavo tai vienas, tai kitas įrenginys.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad šioje vietoje bus įrengtas iš asfalto pagamintas greičio slopinimo kalnelis.

"Esame nusprendę, kad susidėvėjusius plastikinius kalnelius keičiame pagamintais iš asfalto. Pastarieji geriau laiko. Per tam tikrą laiką nusiplauna tik dažai. Tačiau perdažyti yra paprasčiau nei pakeisti susidėvėjusį plastikinį kalnelį nauju tokiu pačiu", – pasakojo vedėja.

Be to, įrenginiai iš asfalto kainuoja kur kas pigiau. Vienas toks atsieina 400 litų, o plastikinis – 2340 litų.

Birželį yra numatyta plastikinius kalnelius į asfalto pakeisti Manto gatvėje ties viešąja I.Simonaitytės biblioteka, Liepojos gatvėje ties Dragūnų gyvenamuoju kvartalu, Kretingos gatvėje ties Šviesos gatve, Taikos prospekte tarp Statybininkų prospekto ir Smiltelės gatvės, Sportininkų gatvėje.

S.Daukanto gatvėje prie Vytauto Didžiojo gimnazijos plastikiniai kalneliai jau nuimti. Artimiausiu metu čia taip pat bus suformuotos greičio slopinimo salelės iš asfalto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų