„Klaipėdos hospise“ koronavirusas nustatytas jau dvylikai darbuotojų

Koronaviruso židiniu tapusiame „Klaipėdos hospise“ koronavirusas nustatytas jau dvylikai darbuotojų, trečiadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Iš viso viešojoje įstaigoje „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“ užregistruota 45 COVID-19 atvejai, serga 33 pacientai ir 12 darbuotojų“, – sakė R. Lingienė.

Pasak jos, apie dvyliktąjį susirgusį darbuotoją pranešta antradienio vakarą.

„Vakar vakare gavome žinią apie dar vieną darbuotoją“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė.

Taip pat įstaiga pateikė NVSC prašytus duomenis apie namuose lankytus asmenis: paaiškėjo, kad keturios darbuotojos, kurių vienai nustatytas koronavirusas, teikė paslaugas namuose, jos per mėnesį namuose suteiktos aštuoniolikai pacientų.

„Iš šio sąrašo buvo nustatyta septyniolika asmenų, kuriems paslaugas dviejų savaičių laikotarpyje teikė įstaigos darbuotoja, kuri buvo COVID-19 teigiama“, – sakė R. Lingienė.

Globos įstaigoje šiuo metu slaugomi keturi pacientai, kuriems koronavirusas nebuvo nustatytas. Pasak NVSC atstovės, pakartojus jų testus, jie išliko neigiami.

Klaipėdos apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla „Klaipėdos hospise“.

Ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti po to, kai gauti NVSC Klaipėdos departamento atlikto hospiso patikrinimo rezultatai.

NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas BNS yra sakęs, jog minėtu adresu veikia dvi įstaigos: UAB „Klaipėdos hospisas“ bei viešoji įstaiga „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“, higienos pasą turi tik pastaroji ir ta – tik vieno paciento slaugymui.

Hospise, tuo tarpu, slaugyti 38 pacientai, 33 iš jų užsikrėtė koronavirusu, du užsikrėtusieji mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
suklydo? Taigi tame hos,pise dirba tik 2 ar 3 darbuotojai

Akylas

Akylas portretas
sulyginti su zeme šita vagiu irštva, kol nesunaikino Klaipedos

deinis

deinis portretas
Ma ir nesupranta ta slaugos ligoninės pavadinimas kuris susideda iš dviejų dalių ,vienos dalies HOS nesuprantu nesuprantu ,kita dalį PISAS lygtai lygtai suprantu ir dar nesuprantu ,kaip ji veikia
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių