Klaipėdos ir Batumio merai pasirašė ketinimų protokolą

Klaipėdos ir Batumio (Sakartvelas) savivaldybės kurs, stiprins ir plės draugiškus miestų tarpusavio ryšius. Tai šią savaitę įtvirtinta ketinimų protokolo pasirašymu.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad mūsų uostamiestis tapo pirmuoju Lietuvos miestu, užmezgusiu tvirtus ryšius su Batumiu.

"Esu giliai įsitikinęs, kad Klaipėda tikrai pasiekė brandų tarptautinės diplomatijos rezultatą. Uostamiestis pirmasis iš Lietuvos miestų ir rajonų Lietuvoje užmezgė tvirtus ir glaudžius ryšius su Juodosios jūros perlu – Batumio miestu, su kuriuo bendradarbiavimas ir draugystė yra ypač vertinami tarptautinėje diplomatijos arenoje. Tai drąsiai vertinu kaip išskirtinį Klaipėdos pripažinimą ir įvertinimą", – savo socialinėje paskyroje rašė meras.

Pasak jo, Sakartvelui šiandien dar tebesant šalimi-kandidate, siekiant narystės Europos Sąjungoje, Klaipėdos miestas gali suvaidinti svarbų vaidmenį įgyvendinant bendrus europinius projektus.

"Pasirašant sutartį kartu su Batumio meru Archilu Chikovani, dalyvaujant ir Lietuvos Respublikos ambasadoriui Sakartvele Andriui Kalindrai, buvo įvardintos bendrų interesų kryptys, kaip miestų ir uostų bendradarbiavimas, galimybė plėtoti Klaipėdos ir Batumio universitetų, Batumio jūrų akademijos ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos bendrus projektus bei akademinį bendradarbiavimą", – pristatė V.Grubliauskas.

Jo teigimu, kolegas kartvelus labai domina Klaipėdos LEZ‘o patirtis bei rezultatai tarptautinėje verslo erdvėje ir kitos bendradarbiavimo kryptys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Muzikantas

Muzikantas  portretas
Grosime ant rožinių fleitų skaniai bezdėdami

pasirašė ketinimų protokolą,

pasirašė ketinimų protokolą, portretas
kaip iš Batumio į Suchumį nukakti per trumpaiusią laiką.

Kartveli

Kartveli portretas
Batumio meras Arčil Čikovani, o ne Archil Chikovani.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių