Klaipėdos jaunimo teatro krikštas – su vakariene gryname ore

Naujų teatro išraiškos formų ieškanttys jaunieji uostamiesčio teatralai aktyviai įsilieja į I kūrybinių industrijų festivalio „IKRA savaitė“ programą – jie kviečia publiką dalyvauti Klaipėdos jaunimo teatro krikštynose ir bendruomenės vakarienėje, stebėti dramos premjerą bei ilgai šlifuotą miuziklą.

Pernai aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio žengtas žingsnis – kartu su Vilniaus kolegijoje parengtų aktorių kursu persikraustyti į uostamiestį ir kurti visiškai naują teatrą – jau turi tęsinį. Klaipėdos universitete (KU) bakalauro laipsnį įgiję kolegijos absolventai netrukus atsiims diplomus. Dalis iš jų yra pasiryžę likti gyventi ir dirbti pajūryje. O pernai KU Menų fakultete V.Masalskio surinktas aktorių kursas toliau kops į meistriškumo aukštybes.

Visa ši polėkio nestokojančių jaunų žmonių ir jų vadovo komanda, iki šiol vadinusis „trupe p.s.“, matuojasi Klaipėdos jaunimo teatro vardą ir gegužės 22 d., antradienį, 18 val. kviečia miestelėnus į Danės krantinę ties burlaiviu „Meridianas“. Programoje – gatvės spektaklis „Muzikinis siuntinys senamiesčiui“, kuriame skambės dainos, ritmai, skudučiai bei kiti netikėti instrumentai. Imtis muzikavimo bus kviečiami ir visi norintieji.

Jaunieji aktoriai publikai siūlys ne vien įspūdžius – po muzikinės iškrovos 19.30 val. visų susirinkusiųjų laukia nemokama bendruomenės vakarienė: tikimasi, kad vaišės gryname ore įkvėps turiningą diskusiją apie aktoriaus vaidmenį šių dienų pasaulyje bei kitas teatro virtuvės aktualijas.

„Mane džiugina miestelėnų, miesto valdžios, universiteto dėmesys, jaunų aktorių darbštumas ir atkaklumas. Liūdina tai, kad miestas pasitinka svečią tuščiomis gatvėmis, kad beveik visiškai sunaikinome mažąjį verslininką, kad dar nesusivokta, jog kiekvienas žmogus, o ne masinis tiražas yra vertybė. Kultūra negali be verslo, o verslas – be kultūros. Todėl „IKRA savaitė“ man atrodo labai prasmingas sumanymas“, – sako V.Masalskis.

Siekį plėtoti alternatyvą esamai kultūrinei pasiūlai puoselėjantys jauni profesionalūs uostamiesčio teatralai prieš dvejus metus įkūrė Memelio teatrą. Gegužės 24 d., ketvirtadienį, 18 val. „Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3) – šio kolektyvo miuziklas „(ne)Laimingi žmonės“, režisierės Rūtos Bunikytės pastatytas garsios anglų dainininkės Kate Bush dainų pagrindu. Bilietus galite įsigyti per „Tiketos“ sistemą arba vietoje prieš spektaklį.

Šis muzikinis spektaklis – Memelio teatro sumanyto muzikinių pastatymų ciklo dalis. Artėjant naujojo spektaklio premjerai, komanda nori priminti publikai iniciatyvos pradžią. „(ne)Laimingi žmonės“ – vieno baro istorija. Kas vakarą į jo sceną žengianti dainininkė yra įvairiausių gyvenimo istorijų liudytoja. Siužetai kartojasi, žmonės keičiasi. Ar mes atrandame laimę, ar ją pasirenkame?

Anot pačių teatralų, pastangas su kaupu pateisinantis pasisekimas vargu ar įmanomas be sistemingo atkaklaus darbo bei askezės aplenkiant gausius kasdienybės gundymus. Išvengti kraštutinumų, anot maestro V. Masalskio, padeda suvokimas, jog pirminis bet kokios sistemos tikslas – pagelbėti žmogui atskleisti gražiausias savo asmenybės spalvas. Kas kita, kai sistema virsta savitiksliu formavimo įrankiu. Apie tai – naujausias V. Masalskio vadovaujamo Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Paukštyno bendrabutis“, kurio premjera gegužės 25 d., penktadenį, 18 val. bus pristatyta Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Mokomajame teatre (K. Donelaičio g. 4). Įėjimas – nemokamas. Mindaugo Nastaravičiaus vienaveiksmę dramą apie vištų fasuotojų kasdienybę režisavo pats V. Masalskis, kostiumų ir scenografijos autorė – Renata Valčik.

Šie renginiai – I kūrybinių industrijų festivalio „IKRA savaitė“, kurį organizuoja Klaipėdos regiono kūrybinių industrijų asociacija (IKRA) kartu su partnere VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra (KEPA) dalis.

Apie IKRA

Klaipėdos regiono kūrybinių industrijų asociacija IKRA – 2011 metų spalį įkurta visuomeninė organizacija, vienijanti dizaino, architektūros, informacinių technologijų, reklamos, kino, medijų, muzikos, scenos menų ir kitų kūrybinių bei kultūrinių industrijų sektorių atstovus ir kūrybines įmones iš pajūrio. I kūrybinių industrijų festivalis „IKRA savaitė“ sumanytas kaip naujosios organizacijos prisistatymas visuomenei ir pretenduoja tapti kasmečiu renginiu.

Daugiau informacijos: www.creativeklaipeda.lt, www.facebook.com/ikraklaipeda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
tai, kad jie tik lentas daužyti moka, tiksliau - jos.

o jo

o jo portretas
vakariene su ikrais, nors kokios vistos is ju ateityje issiris, matomai net pats fasuotojas nezino. linkiu lietaus, kuris nuplautu musu pedsakus ir nuodemes.

Duoncia

Duoncia portretas
Linkiu visokeriopos sekmes kurejams.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių