Klaipėdos kamerinio orkestro koncertas "Tenugali meilė“

Šį skambų koncerto pavadinimą pasiūlė Martynas Staškus, pirmą kartą diriguosiantis Klaipėdos kameriniam orkestrui (meno vadovė - Liuda Kuraitienė). Penktadienį su klaipėdiečių kolektyvu taip pat pirmą kartą dainuos Raminta Vaicekauskaitė (sopranas) bei Laimonas Pautienius (baritonas). Programoje dalyvaus ir pianistas Saulius Šiaučiulis.

Pirmoji koncerto dalis nukels į baroko epochą. Klausysimės George'o Friderico Handelio operų "Alčina", "Kserksas","Julijus Cezaris" ir Christopho Willibaldo Glucko operos "Orfėjas ir Euridikė" fragmentų.

Antroji dalis sugražins į dabartį. Skambės instrumentinė muzika, arijos bei duetai iš Fredericko Loewe miuziklo"Mano puikioji ledi", Andrew Lloydo Webberio roko operos "Operos Fantomas", miuziklo "Katės", Richardo Cocciante's miuziklo "Paryžiaus katedra" bei George'o Gershwino operos "Porgis ir Besė".

Martyną Staškų, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentą, prieš pusmetį regėjome LTV projekte "Triumfo arka", o pastaruoju metu jis vis šmėsteli ekranuose vykstant chorų konkursui "Lietuvos balsai". Profesionalaus choro ir orkestro dirigento diplomus turintis M. Staškus netrukus švęs keturiasdešimtmetį, tačiau iki šiol dega jaunatviška energija ir polėkiu. Jo diriguojamuose koncertuose publika neturi kada nuobodžiauti, o ir atlikėjai nedelsdami ima kito kūrinio natas, nes Maestro batuta vėl kyla į viršų, nors dar nesibaigė aplodismentai.

Tą buvo galima stebėti pernai Klaipėdos koncertų salė festivalio "Klaipėdos muzikos pavasaris" koncerte, kai M.Staškus dirigavo LNOBT simfoniniam orkestrui. Išraiškingi ir teatrališki dirigento mostai tuomet pakerėjo klausytojus ir pasufleravo idėją pakviesti Martyną, kad jis parengtų programą su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Šiemet garbingiausią Lietuvos teatro kūrėjų apdovanojimą "Auksinį scenos kryžių" laimėjusi Raminta Vaicekauskaitė dažnai pavadinama "operetės primadona". Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė įvertinta už sėkmingus vaidmenis spektakliuose "Linksmoji našlė" ir "Monmartro žibuoklė". Dar anksčiau ji yra laimėjusi "Fortūnos" apdovanojimą bei premijas nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

"Niekada nenorėčiau apsiriboti vienu žanru. Juk gražios muzikos yra tiek daug ir įvairios, ir dar tiek daug kūrinių nesu dainavusi. Įdomu išbandyti tą įvairovę, nors kartais tenka greitai peršokti nuo stilingo baroko prie įmantrios šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūrybos", - sako jauna ir žavi dainininkė. Jos lengvas, meistriškai valdomas vokalas, sceninė įtaiga bei grakšti išvaizda patinka publikai ir imponuoja muzikos kritikams.

Ramintos kolega Laimonas Pautienius taip pat yra pelnęs "Fortūnos", "Šv. Kristoforo" statulėles, apdovanotas "Auksiniu scenos kryžiumi" ir "Operos švyturiu". Solistą išgarsino puikiai atlikti vaidmenys Kauno muzikiniame teatre, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, o pastaruoju metu - ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pastatymuose: operose "Bohema", "Užburtoji fleita", "Verteris" bei miuzikle "Svynis Todas - demonas kirpėjas".

Dainininkas kviečiamas dainuoti Latvijos ir Estijos operų teatruose. Laisvalaikiu jis teigia nesiklausantis jokio popso, o pirmenybę teikiantis geram džiazui, tačiau yra dalyvavęs ir kitokios stilistikos projektuose, dainavęs duetu su Rūta Ščiogolevaite, Povilu Meškėla, grupe G&G Sindikatas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos kamerinis orkestras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių