Klaipėdos karščiavimo klinika atsiras Psichikos sveikatos centre

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio karščiavimo klinikos istorija pasiekė atomazgą. Dalyvaujant aukščiausiems šalies pareigūnams rastas įtemptos situacijos sprendimas. Karščiavimo klinika bus įkurta Klaipėdos psichikos sveikatos centre.

Rado sprendimą

Penktadienį paskelbta, kad vis dėlto rastas situacijos dėl karščiavimo klinikos sprendimas.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas jį pavadino kompromisiniu.

Teigiama, kad sprendžiant Klaipėdos karščiavimo klinikos klausimą aktyviai dalyvavo ir pats Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bei premjero Sauliaus Skvernelio komitetas.

Nuspręsta, kad karščiavimo klinika bus įkurta Klaipėdos psichikos sveikatos centre, esančiame Galinio Pylimo g. 3

Skaičiuojama, kad tokios klinikos įrengimas kainuos apie 100 tūkst. eurų.

Startas – ateinančią savaitę

Klaipėdos meras pastebėjo, kad minėto centro patalpose nėra nei rentgeno aparato, kuris yra būtinas karščiavimo klinikai, nei kraujo tyrimų laboratorijos. Tačiau su Respublikine Klaipėdos ligonine yra sutarta, kad ji karščiavimo kliniką aprūpins mobiliuoju rentgeno aparatu bei bus skirti reikiami specialistai ir visa tai, ko reikia aparato atgabenimui bei darbui, prijungimui prie centrinės duomenų bazės.

Tikimasi, kad geranoriškas leidimas, gautas iš Radiacinės saugos centro, minėtose patalpose teikti tokias paslaugas – išliks ir nepasikeis.

Numatoma, kad visi laukiantys darbai bus atlikti ir klinika pradės veikti jau ateinančią savaitę. Klinika dirbs 7 dienas per savaitę ir nemažiau nei 4 valandas per dieną.

„Tačiau, natūralu, didėjant pacientų srautams šis darbo laikas galbūt galės būti ilginamas“, – pastebėjo V.Grubliauskas.

Teigiama, kad uostamiestyje veiksiančioje karščiavimo klinikoje paslaugos bus teikiamos ne tik Klaipėdos, bet ir kitų, regione esančių savivaldybių, gyventojams.

Telks medikų pajėgas

Karščiavimo klinikos koordinatorius, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vadovas Saulius Dabravalskis teigė, kad šiuo metu dar sprendžiama, kokiu būdu klinikoje bus atliekami kraujo tyrimai. Jeigu nepavyks naudoti greitųjų tekstų, tyrimai bus atliekami centro laboratorijoje, taip pat numatoma galimybė bendradarbiauti su privačiai tokias paslaugas teikiančia įstaiga.

„Bus parinktas geriausias variantas, atitinkantis šia vietą ir laiko sąnaudas“, – teigė S.Dabravalskis.

Neslepiama, kad formuojant karščiavimo klinikos komandas bus prašomas visų mieste esančių sveikatos įstaigų, įskaitant ir privačias, susitelkimo.

„Jeigu prie šios paslaugos prisijungs ir regionas, be jokios abejonės turės būti prijungti ir šių miestų viešų ir privačių įstaigų medikai, kurie galės padėti atlikti tą darbą“ , – pastebėjo karščiavimo klinikos koordinatorius.

Pabrėžiama, kad karščiavimo klinikoje turės dirti ne vyresni nei 60 metų amžiaus medikai.

Aprūpins priemonėmis

S.Dabravalskis neslėpė, kad labai svarbus klausimas išlieka asmens apsaugos priemonės. Anot jo, medikai turės būti tinkamai jomis aprūpinami, mat kasdien jie susidurs su potencialiai koronavirusu sergančiais asmenimis.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė teigė, kad užsakymas dėl klinikoje dirbsiantiems medikams reikalingų respiratorių, kombinezonų, antbačių, skydelių jau perduotas valstybės ekstremalių situacijų centrui. Šios priemonės uostamiestyje dirbsiantiems medikams turėtų būti skirtos iš rezervo.

Karščiavimo klinikoje bus priimami 18–60 metų amžiaus žmonės, kurių kūno temperatūra siekia 37,8 laipsnius bei jaučiamas bent vienas viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomas. Žmones į kliniką siųs šeimos gydytojas.

Čia pacientui bus atliekami kraujo tyrimai, paimamas tepinėlis dėl koronavirso, radiologinis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernas su Verygu

Skvernas su Verygu portretas
aiškiai užspaudė paskolos milijardus - pasakė kad karščiavimo klinikos Lietuvoje yra savivaldybių reiklalas.Matyt dar pora haubicų pirks

Ballastexistenzen

Ballastexistenzen portretas
labai panašu, kad prisiminė seną programą atsikratyti psichiniais ir ligotais. Du viename.

Klp

Klp portretas
Pradėjo steigtis tos karščiavimo klinikos ir šiandien gauname labai daug nuotraukų ir informacijos, kad ten kraupiai viskas atrodo. Visiškai, kaip sakoma, turbūt liepta padaryta šiandien, čia ir dabar, kažkokiuose pusrūsiuose žmonės rengiasi, nėra jokių dušų, chalatus tikrai liepia naudoti antrą kartą, jie yra sukabinti ant vinukių. Nejaugi nebuvo galima duoti bent poros dienų, kad įmonės pasiruoštų“, – tikino Ž.Gudlevičienė. Čia citata nuo medikų debilams ,kurie priekaištauja merui.Iki ko gali privesti kai kurių vadovų noras sulysti į subinę verygai...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių