Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos kavinėse vaikai nelaukiami

2013-03-03 17:25
Klaipėdos kavinėse vaikai     nelaukiami
Klaipėdos kavinėse vaikai nelaukiami / Shutterstock nuotr.

Klaipėdoje įsigali nauja mada – į kavines vakarais nebeįleisti tėvų, kurie atsiveda mažamečius vaikus. Toks verslininkų sprendimas sukėlė ir pritarimų, ir pasipiktinimų bangą.

Riba – 12 metų

„Norime pranešti, kad lankytojų pageidavimu nuo 18 val. į restoraną neįleidžiami vaikai iki 12 metų. Dėkojame už supratimą. Tai nėra griežtas draudimas, o prašymas nepaversti restorano padavėjų auklėmis“, – tokį pranešimą savo klientams neseniai išplatino vieno uostamiesčio restorano administracija.

Tokia naujiena klientų buvo įvertinta dviprasmiškai.

Vieni tėvai pasijuto diskriminuojami, nes esą dabar, norėdami nueiti į restoraną, vaikams turės ieškoti auklės.

Kiti buvo įsitikinę, kad tokia tvarka normali, nes atėję romantiškai pavakarieniauti žmonės tikrai nenori klausytis vaikų klegėjimo.

„Kiekvieno restorano savininkas turi teisę nuspręsti, ką įleisti į savo restoraną, o ko ne. Jei uostamiestyje atsirado kavinių, kuriose vaikai vakarais nepageidaujami, tikrai nesiimčiau jų savininkų smerkti. Pasirinkimo galimybė žmonėms juk lieka, nes Klaipėdoje yra daug kavinių, kur vaikai su tėvais, suaugusiais giminaičiais įleidžiami net po vidurnakčio“, – teigė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržinskienė.

Neįleidžia ir į viešbučius

Ji drąsiai reiškė ir savo nuomonę, kad tikrai nesmagu po darbų eiti atsipalaiduoti į restoraną, kuriame siaučia vaikai.

„Pripažinkime, kad tėvai šiais laikais savo atžaloms tikrai leidžia per daug. Prisidengia demokratija ir toleruoja viską, ką vaikai krečia. Nenoriu ir nesėdžiu tose kavinėse, kur šalia lyg miškiniai rėkauja vaikai“, – žodžių į vatą nevyniojo pašnekovė.

Anot jos, restoranų savininkai, kurie vakarais nebeįsileidžia klientų su mažamečiais, gerbia ir save, ir kitus žmones – neverčia jų vakarieniauti vaikų darželyje.

Ji teigė, kad visiškai neseniai susidūrė su praktika, jog kai kuriose užsienio šalyse jau yra viešbučių, kur nepriimami svečiai su vaikais. Ir apsistoti tokiuose viešbučiuose kainuoja brangiau nei įprastuose.

„Dar vienas argumentas, kodėl palaikau sprendimą vakarais į restoranus neįleisti vaikų, yra tas, kad jie tikrai neturėtų matyti alkoholį vartojančių suaugusiųjų. Juk svaigiųjų gėrimų reklama per televiziją leidžiama rodyti tik tada, kai vaikai jau miega“, – pabrėžė L.Beržinskienė.

Skundą tirtų

Šiek tiek kitokios nuomonės buvo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vadovė Audronė Burneikienė.

„Jei sulauktume skundo, kad į restoraną neįleidžiami tėvai, nes atsiveda ir vaikus, jį tikrai tirtume“, – pabrėžė kontrolierė.

Ji prisiminė, jog analogiškas skundas jau buvo – su atžalomis atėję suaugusieji nebuvo įleidžiami į vieną uostamiesčio vyninę.

„Jos savininkai aiškino, kad vaikams joje veikti nėra ką, nes neprekiaujama nei užkandžiais, nei gaiviaisiais gėrimais. Tačiau, kai pradėjome aiškintis, išaiškėjo, kad vyninėje galima nusipirkti ir valgių, ir sulčių. Kiek pamenu, įpareigojome tą vyninę įsileisti visus klientus“, – aiškino A.Burneikienė.

Ji pabrėžė, jog ir tėvai, ir kavinių savininkai turi vadovautis sveiku protu.

„Tėvai turi suprasti, kad vėlai vakare vestis vaikų į kavines tikrai nereikėtų, o savininkai galėtų įpareigoti restoranų apsaugos darbuotojus, administratorius, kad jie suaugusiuosius, kurie viešojo maitinimo įstaigoje neprižiūri, nekontroliuoja savo atžalų, išprašytų lauk“, – rekomendavo lygių galimybių kontrolierė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų