Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos Kelių policijoje bus daugiau moterų

2012-08-10 15:27
Klaipėdos Kelių policijoje bus daugiau moterų
Klaipėdos Kelių policijoje bus daugiau moterų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kelių policijoje vėl permainos – jau netrukus bus suformuoti du patrulių būriai, kurie kontroliuos eismo saugumą visoje Klaipėdos apskrities policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje.

Spalio 1 d. turėtų būti suformuoti du būriai, kuriuose tarnaus 70 pareigūnų, po 35 policininkus kiekviename būryje. Kol kas iš anksčiau buvusio Magistralinių kelių priežiūros būrio suformuotas vienas kelių patrulių būrys. Antrasis dar tik kuriamas.

Ketinama laikytis ES rekomendacijos ir šią kuopą formuoti iš lygaus skaičiaus vyrų ir moterų. Tokių nuostatų jau ne vienus metus laikomasi Estijoje.

Argumentuoti tyrimai bei gyvenimo praktika parodė, kad moterys pareigūnės yra kur kas atsparesnės pagundai paimti kyšį. Todėl tikimasi, kad toks lyčių balansas leis pataisyti prastą kelių policininkų reputaciją.

Be to, siekiama, kad pareigūnai vyrai pasitemptų ir būtų tvarkingesni.

Kol kas yra suformuotas vienas būrys, kuriame dirba tik dvi moterys.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Benonas Ivanauskas minėjo, kad tarnybai kuopoje jau yra atrinkta apie 20 pareigūnių.

Kelių patrulių kuopos pareigūnai kasdien gaus vis naujas užduotis, todėl jų darbas nebus rutininis, atėję į tarnybą, kaip nurodyta grafike, jie sužinos, kur tą dieną dirbs ir kokią užduotį turės vykdyti. Manoma, kad tai taip pat teigiamai veiks patrulius.

Pasakodamas apie šiems patruliams keliamas užduotis, Kelių policijos biuro viršininką atostogų metu pavaduojantis Mindaugas Džermeika tikino, kad kuopa aktyviai bendraus su teritorinių policijos komisariatų pareigūnais. Iš jų gautos žinios leis planuoti patruliams darbus.

Pavyzdžiui, kelių patruliai jau ne kartą važiavo į Platelius, iš kur buvo gauta žinių, kad poilsiaujantys prie ežero žmonės neretai vairuoja neblaivūs, be vairuotojo pažymėjimo, padaro kitų pažeidimų.

Todėl jau kelis kartus į Platelius buvo pasiųsti patrulių ekipažai iš Klaipėdos. Griežtas patikrinimas sudrausmino vairuotojus.

"Pagrindinis tikslas – ne tiek nubausti pažeidėjus, bet priversti patikėti, kad ir atokiose vietovėse situacija keliuose yra stebima bei užkirsti kelią nebaudžiamumui. Poilsio zonoms ketiname skirti ypatingą dėmesį, – aiškino Kelių policijos kuopos vadas A.Jankus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų