Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos knygų mugė vilios įvairumu

2014-09-18 09:30

Klaipėdoje prasideda net tris dienas truksianti knygų mugė. Antrą kartą organizuojamas renginys šiais metais skaitymo entuziastus džiugins ilgiau nei įprasta. Klaipėdiečiams žadama ne tik įdomių pokalbių su rašytojais bei leidėjais, bet ir kitų vertingų veiklų.

Pradžia: šiandien prasidedanti antroji Klaipėdos knygų mugė truks net tris dienas.
Pradžia: šiandien prasidedanti antroji Klaipėdos knygų mugė truks net tris dienas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdoje prasideda net tris dienas truksianti knygų mugė. Antrą kartą organizuojamas renginys šiais metais skaitymo entuziastus džiugins ilgiau nei įprasta. Klaipėdiečiams žadama ne tik įdomių pokalbių su rašytojais bei leidėjais, bet ir kitų vertingų veiklų.

Pasimokė iš klaidų

Jau šiandien nuo 11 val. Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje startuos Klaipėdos knygų mugė.

Bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė patikino, jog jau antrus metus organizuojamas renginys tampa tradiciniu. Anot jos, džiugina faktas, kad mugė didėja ir plečiasi.

"Pasimokėme iš praėjusių metų klaidų ir šiemet klaipėdiečiams pristatome daugiau renginių, kurie tęsis tris dienas. Norime, kad renginyje galėtų apsilankyti įvairios literatūros brangintojai. Praėjusiais metais mugė truko dvi dienas, todėl ne visi dirbantys žmonės galėjo spėti atvykti. Šiemet renginiai ir mugė vyks ir šeštadienį", – dėstė L.Pačebutienė.

Žinią praneš balandžiai

Pašnekovė pasakojo, kad Klaipėdos knygų mugės lankytojų lauks ne tik galimybė susipažinti su 15 mažų ir vidutinių leidyklų pristatomais leidiniais, bet ir dalyvauti filmų peržiūrose, dirbtuvėse, klausytis koncertų ar nusifotografuoti prie bibliotekos darbuotojų sukurtų meninių instaliacijų.

Šiandien renginiai ir mugė pradės veikti nuo pat 11 val. Penktadienį ir šeštadienį šurmulys prasidės nuo 10 val. ir tęsis iki pat vakaro.

Renginio organizatoriai žada, jog vienu įspūdingiausiu mugės renginiu taps jos atidarymas. Uostamiesčio knygų brangintojams koncertuos jau pamėgtas violončelininkų duetas "T&K Duo", o skelbiant mugės pradžią į dangų pakils 88 balandžiai.

Tarp gausybės renginių, knygų pristatymų bei koncertų studentus, manoma, trauks praktiniai mokymai, kurių metu bus galima išmokti skaityti greičiau ir įsiminti greičiau.

Užims ir vaikus

Mažiesiems skaitytojams džiaugsmo suteiks šeštadienį organizuojamas susitikimas bei žaidimai su knygų vaikams "Raudona" ir "Vištelė Put Pututė" autore Liuda Petkevičiūte.

"Vaikai taip pat galės parašyti laišką mėgstamiausiam pasakos herojui ir laukti iš jo atsakymo. Turime tokį sumanymą, kad visi parašiusieji gaus atsakymus", – intriguojamą paslaptį atskleidė L.Pačebutienė.

Visas tris renginio dienas veiks ir Rašytojų kampas, kuriame stovės viena iš jau minėtų meninių instaliacijų. Šalia įsikurs knygų autoriai, norintys pabendrauti su skaitytojais.

Knygų mugės metu bus galima aplankyti ir bibliotekos erdvėse veikiančias parodas.

Vis dėlto bibliotekos direktoriaus pavaduotoja užtikrino, kad kiekvienas iš Klaipėdos knygų mugės renginių bus vertas dėmesio ir visas tris dienas užsukusieji į biblioteką tikrai atras net ir išrankiausiam skoniui tinkantį renginį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų