Klaipėdos konservatorių lyderiui – užuominos dėl verslo ryšių su Rusija

Klaipėdos konservatorių lyderiui Aidui Kaveckiui tenka atsakinėti į klausimus apie jo verslo ryšius su Rusija ir Baltarusija. Politikas minimas ir tarp galimų kandidatų į Klaipėdos merus artėjančiuose rinkimuose.

Įrašus pakeitė

Įtarimų dėl verslo saitų Klaipėdos tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pirmininko atžvilgiu pažėrė Seimo narė Ligita Girskienė, taip pat kandidatuosianti į uostamiesčio merus.

Feisbuke politikė A.Kaveckio klausė, ar jis jau nutraukė bendradarbiavimą su Rusijos ir Baltarusijos rinkomis?

Seimo narė pridėjo A.Kaveckio valdomos įmonės "Grūdoteka" interneto svetainės nuotraukas.

Įmonės tinklalapyje pažymėta, kad bendrovė 20 metų sėkmingai prekiauja sojos rupiniais, žuvų produktais ir kitais pašariniais papildais. Tarp šalių, su kuriomis klaipėdiečio įmonė turi verslo ryšių, šiuo metu minimas Uzbekistanas, Azerbaidžanas, Tadžikistanas, Latvija ir Kirgizija.

Anksčiau buvo minimos ir Rusija su Baltarusija. Tačiau po to, kai A.Kaveckis sulaukė žurnalistų klausimų apie verslo partnerius, sąraše šių dviejų šalių nebeliko.

Mano sąžinė yra švari.

Įtraukė į planą

"Su Rusija prekybą nutraukėme dar 2015 metais. Dabar įmonė yra restruktūrizuojama, mes šį procesą pradėjome 2019 metais. O 2024 metais turėtume sėkmingai išlipti iš to liūno, kurį mums sukėlė pandemija", – paaiškino A.Kaveckis.

Vis dėlto A.Kaveckis pripažino, kad verslo plane dėl restruktūrizacijos minimi tolesni ryšiai su Rusija.

"Buvo senos sutartys, dar ir nuostolių patyrėme. Nuo tada, kai prasidėjo restruktūrizacija, su šiomis šalimis nedirbame, tik plane parašėme, kad planuojame dirbti. Restruktūrizuojant įmonę reikia parengti penkerių metų veiklos planą. Negalėjau žinoti, kad po trejų ar ketverių metų prasidės karas. Aš ne aiškiaregys", – paaiškino A.Kaveckis.

Pasiaiškinimai partijai

A.Kaveckis aiškino, kad politikas jis yra tik nuo 2019 m. gegužės.

"Nuo to laiko jokių sandorių nėra. Ne, neturėjau išankstinių nuostatų dėl Rusijos ar Baltarusijos. Verslas yra verslas. Aš prekiauju pašarais, skirtais gyvuliams. O jų mėsa skirta žmonių vartojimui. Kai prasidėjo pandemija, stojo visas vartojimas. Aš buvau priverstas skelbti bankrotą. Bet išsikapsčiau. Padėjo Azija", – patikino A.Kaveckis.

Politikui dėl konkurentės mestų kaltinimų teko aiškinti politinei vadovybei.

Partija dar neapsisprendė, kuris iš trijų konservatorių kandidatų į Klaipėdos merus bus tinkamiausias. Be A.Kaveckio, į šį postą kandidatuotų Seimo narys Audrius Petrošius ir Klaipėdos tarybos narys Andrius Petraitis.

"Paaiškinau ir Vilniui. Savo paaiškinimą išsiuntinėjau visiems, kas tik tuo domėjosi. Kažkam užkliuvo internetinio puslapio įrašas. Aš juk ne petardomis prekiauju. Kai esu švarus, nebijau, kad kažkur ant servetėlės kažkas parašo vieną ar kitą žodį. Mano sąžinė yra švari. O tuos, kas uostinėja, smirda ar ne, galiu patikinti, kad pas mane niekas nesmirda. Norėčiau priminti, kad įmonė "Grūdoteka" nuo 2011 metų yra oficiali JAV žemės ūkio kompanijos "Bunge" atstovė buvusios NVS ir Baltijos šalyse", – tikino A.Kaveckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Terbauskis juk irgi ne aiskiaregys, negalejo zinoti, kad prasides karas. O koncervatnykai kaip puole. Juokiasi puodas, kad katilas juodas :( Idomu, ta bobelka kur skambinejo atlikejams ir agitavo nedalyvauti Naisiu festivalyje, pasisake, kad pati tarnauja partijai, kurios atstovai suka bizniuka su kremliniais? Belieka balsuot uz Mineda - Mindauga Jonusa.

Nustebusi

Nustebusi portretas
Politika juodas reikalas neapjuodinsi nieko nelaimesi

NELIEČIAMIEJI ir yra neliečiami,

NELIEČIAMIEJI ir yra neliečiami, portretas
nes ,,smirda,,ne JIE ,o tie,kurie JUOS paliečia ... Artėja metas ,kai miestiečiams teks išsirinkti naują miesto valdžią .Nejaugi ir vėl daugiau nei 25 tūkstančiai piliečių, turinčių rinkimų teisę, išrinks miesto merą (praėjusiuose rinkimuose buvo daugiau nei 130 tūkstančių Lietuvos Respublikos piliečių, turinčių rinkimų teisę ) ?! Kaip ,,aktyviai,, Rinkimų dieną pakylame nuo sofų ir fotelių ,taip ir ,,džiaugiamės,,ketverius metus (,,po ketverių metų išsirinksite kitus,kokius norėsite) .
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių