Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos kredito unijos sėkmės paslaptis – skaidrumas

2014-01-06 16:56

Atvirumas ir skaidrumas – tokia taisykle besivadovaujanti Klaipėdos kredito unija pelnė daugybės fizinių ir juridinių asmenų pasitikėjimą. Todėl ir šiemet ši unija savo klientams gali pasiūlyti išskirtinių finansinių paslaugų.

Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / Vytauto Petriko nuotr.

Atvirumas ir skaidrumas – tokia taisykle besivadovaujanti Klaipėdos kredito unija pelnė daugybės fizinių ir juridinių asmenų pasitikėjimą. Todėl ir šiemet ši unija savo klientams gali pasiūlyti išskirtinių finansinių paslaugų.

Pelnė pasitikėjimą

"Daug bendraujame su unijos nariais, stengiamės jiems padėti, patarti kiekvienu rūpimu klausimu, esame atviri. Manau, kad tai ir padėjo pelnyti žmonių pasitikėjimą. Mūsų atvirumo ir skaidrumo politika kuria didelius klientų pasitikėjimo dividendus", – džiaugėsi Klaipėdos kredito unijos administracijos vadovas Arvidas Apulskis.

Dėl šių priežasčių vis daugėjo žmonių, norinčių tapti Klaipėdos kredito unijos nariais.

"Didieji indėlininkai net nekelia klausimų, ar jų indėliai saugūs. Jie su mumis nuolat bendrauja, todėl žino, kad jų pinigais bus pasirūpinta. Kai kurie mažieji indėlininkai tik paskambina pasiteirauti, ar viskas gerai, ir tiek", – A.Apulskis pabrėžė, jog rinkoje pelnytas patikimos finansų įstaigos vardas Klaipėdos kredito uniją apsaugojo nuo sukrėtimų.

Pranašumas – lankstumas

Kai Lietuvoje pradėtos steigti kredito unijos, pagrindinis jų veiklos principas buvo tapti žmonių banku – tokia įstaiga, kurios akcininkai ir yra klientai, visada žinantys apie jos finansinę būklę.

Jiems sudaromos geriausios indėlių laikymo ir paskolų teikimo sąlygos.

"Galiu drąsiai pasakyti, jog tokį veiklos principą išlaikėme iki šiol. Mes tikrai esame savo narių bankas, galime būti lankstūs ir kiekvienam pasiūlyti būtent jų poreikius atitinkančių finansinių paslaugų", – teigė A.Apulskis.

Klaipėdos kredito unijos veiklos principai paremti ne tik atvirumu ir skaidrumu, bet ir siekiu, kad jos paslaugos būtų patrauklios ir pačios geriausios kuo daugiau fizinių bei juridinių asmenų.

Viena tokių paslaugų – lanksčiai paskoloms pritaikomos palūkanų normos. Didesniam verslo projektui gali būti taikomos tik nuo 5 proc. prasidedančios metinės palūkanos už paskolą.

"Taip neseniai suteikėme paskolą vieno daugiabučio namo statybai Tauralaukyje. Kadangi verslo projektas gana didelis, pritaikėme minimalias paskolos palūkanų normas ir jos tikrai neturėtų tapti našta verslininkams", – pabrėžė A.Apulskis.

Kitas pavyzdys – Klaipėdos kredito unijos narei, bendrovei, kuri bendradarbiauja su Vokietijos įmonėmis, pritaikytas specialus itin palankus valiutos keitimo kursas.

A.Apulskio teigimu, tai tik keli pavyzdžiai, įrodantys, kad Klaipėdos kredito unija visada ieško, kaip kuo geriau patenkinti klientų poreikius. "Aišku, esame komercinė įstaiga, mums reikia ir uždirbti, tačiau stengiamės, kad klientų interesai vis tiek būtų aukščiau", – tvirtino pašnekovas.

Pavedimai nekainuoja

Praėjusiais metais Klaipėdos kredito unijoje ypač aktyvūs buvo verslo atstovai, kurie šią uniją pasirinko pagrindiniu finansų partneriu dėl gebėjimo išlaikyti mažiausius paslaugų įkainius.

"Visi mūsų nariams ir klientams daromi mokėjimo pavedimai internetu per internetinės bankininkystės sistemą nieko nekainuoja, todėl įmonėms, darančioms daug pavedimų, tai ypač aktualu.

Nepamiršome, žinoma, ir fizinių asmenų. Jiems visi pavedimai, mokėjimai už komunalines paslaugas internetu taip pat nieko nekainuoja. Ir ateityje sieksime, kad mokesčiai už finansines paslaugas išliktų simboliniai", – patikino Klaipėdos kredito unijos administracijos vadovas.

Norintys naudotis Klaipėdos kredito unijos paslaugomis turi tapti jos nariais – taip numatyta teisės aktuose.

Norint įstoti į Klaipėdos kredito uniją, reikia įsigyti 100 litų vertės privalomąjį pajų, sumokėti 30 litų stojamąjį mokestį ir pateikti šiuos dokumentus: prašymą įstoti į Klaipėdos kredito uniją, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dokumentus, įrodančius, kad asmuo gyvena, dirba arba mokosi Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir (arba) Neringos savivaldybės teritorijoje.

Klaipėdos kredito unija ir dabar yra kooperatiniais pagrindais veikianti finansų įstaiga, kurios lietuvių kapitalo dalis yra 100 proc.

Klaipėdos kredito unijos nariai yra fiziniai asmenys ir mažos bei labai mažos įmonės.

Skelbia paskolų akciją

Prasidėjus naujiems metams, Klaipėdos kredito unija kviečia gyventojus pasinaudoti specialia paskolų akcija "Neribokite savo norų!".

Vykstant akcijai kredito unijoje taikomos palankios palūkanos vartojimo paskoloms – nuo 7 proc. Taip pat Klaipėdos kredito unijoje teikiama paskolų refinansavimo paslauga, kai turintys paskolą kitoje finansų institucijoje ją Klaipėdos kredito unijoje gali refinansuoti mažesnėmis palūkanų normomis.

"Ši paslauga tarp klientų yra labai populiari, nes nors ir esame mažesni, galime pasiūlyti geresnes paskolų palūkanas nei didieji bankai", – teigė A.Apulskis.

Prasidėjus naujiesiems metams gyventojams rekomenduojama pradėti taupyti su Klaipėdos kredito unija.

Joje kiekvienam klientui bus pateiktas būtent jo poreikius atitinkantis taupymo planas. Net ir savo pinigines lėšas laikantiems einamojoje sąskaitoje yra sudaryta galimybė taupyti gaunant patrauklias palūkanų normas.

Taupyti su Klaipėdos kredito unija ne tik pelninga, bet ir saugu, nes visi indėliai ir einamosios sąskaitos iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti VĮ "Indėlių ir investicijų draudimas".

"Klaipėdos kredito unija Naujųjų metų proga dovanoja nariams ir klientams išskirtines galimybes įgyvendinti savo ar kitų norus ir svajones. Geriausius pasiūlymus išsirinkti kviečiame apsilankant Klaipėdos kredito unijoje (Lietuvininkų a. 7, Klaipėda). Tokiu būdu bus pateikti tinkamiausi sprendimai individualiems poreikiams!" – kalbėjo A.Apulskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų