Klaipėdos licėjus Kalėdų mugėje aukos mažiau turintiems, nepamirš ir Ukrainos žmonių

Klaipėdos licėjus jau 19-us metus iš eilės kviečia prisijungti prie prasmingo labdaros paramos projekto. Šiemet bus renkamos lėšos ne tik svarbioms vietinėms socialinėms iniciatyvoms, bet ir paramai Ukrainai. Projekto organizatoriai šiemet pasiryžo surinkti net 1000 šiltų kepurių, pirštinių, šalikų ir kojinių Ukrainos gyventojams.

Pagrindinis renginio akcentas – pilietiškumo ugdymas

„Šviesa mūsų širdyse“ – tokiu dvasingu šūkiu šiemet Klaipėdos licėjaus bendruomenė sutiks gražiausias žiemos šventes. Kaip teigia tarptautinės mokyklos vadovė dr. Regina Kontautienė, šiuos metus licėjaus bendruomenė yra paskelbusi pilietiškumo metais, projekto baigiamasis ir tradicinis kalėdinis renginys bus vienas ryškiausių šios temos įprasminimo akcentų.

Pasirodymas su Lietuvos muzikos legenda

Licėjaus kalėdinio labdaros paramos projekto baigiamasis renginys jau trečius metus iš eilės vyks kalėdinės mugės formatu. Iki tol projektas vyko įvairiose Klaipėdos miesto meno ir kultūrinių renginių scenose: Dramos teatre, Koncertų salėje, Žvejų kultūros rūmuose, Muzikiniame teatre.

Pasak renginio režisieriaus Tomo Jašinsko, šiemet mugės apims visą mokyklos teritoriją (Kretingos g. 44). Režisieriaus teigimu, renginyje susirinkusieji turės galimybę įsigyti įvairių licėjaus mokinių pagamintų kalėdinių skanėstų ir rankdarbių, o neseniai renovuotoje mokyklos aikštėje bus pastatyta didžiulė scena, kurioje savo pasirodymus surengs Klaipėdos licėjaus mokiniai.

„Šiemet mugė apjuos visą mokyklos teritoriją. Renovuotoje mokyklos aikštėje bus pastatyta didžiulė koncertinė scena, kurioje vyks dešimtys skirtingų licėjaus mokinių pasirodymų. Prie scenos bus sukurta jauki erdvė, kurioje susirinkusieji patogiai ir šiltai galės stebėti scenoje vykstantį veiksmą, o vakaro simboline jungtimi šiemet taps Lietuvos scenos grando Stepo Januškos kartu su licėjaus mokiniais sudainuota legendinė Klaipėdos grupės „Studija“ daina „Dabartis (Mano mieste)“, – teigia T. Jašinskas.

Aukoti bus galima įvairiais būdais

Kaip ir kasmet, parama šiemetiniame labdaros projekte bus renkama suteikiant galimybę renginio dalyviams ir svečiams įsigyti įvairaus nominalo simbolinių bilietų į kalėdinę licėjaus mugę. Visos mugės metu surinktos lėšos prekiaujant įvairiais mokinių skanėstais ir rankdarbiais taip pat bus skirtos paremti jautrias socialines iniciatyvas.

Pasak renginio organizatorių, šiemet surinktos lėšos bus skirtos intelekto sutrikimų turinčių vaikų ugdymo įstaigai „Medeinė“, taip pat – Klaipėdos pranciškonų vienuolių iniciatyvoms, skirtoms vaikams su autizmo spektro sutrikimais, bei Klaipėdos licėjaus mokinių senato atrinktai, pagalbos stokojančiai šeimai.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

Šiltas dėmesys Ukrainos žmonėms

Kalėdinio renginio metu Klaipėdos licėjaus bendruomenė skatins nepamiršti ne tik savo šalies, bet ir broliškų tautų gyventojų, todėl baigiamajame projekto renginyje organizuojama iniciatyva – pagalba karo kamuojamos Ukrainos gyventojams.

Į Kalėdų mugę renginio svečiai kviečiami atnešti ir paaukoti šiltų kojinių, šalikų ir pirštinių, kurie vėliau per įvairias paramos organizacijas atiteks Ukrainos gyventojams. Kaip teigia renginio organizatoriai, tokių šiltų žieminių aprangos detalių Kalėdų mugės metu ketinama surinkti bent 1000 vienetų.

Surinkta įspūdinga paramos suma

Praėjusiais metais licėjaus kalėdinio labdaros paramos projekto metu buvo surinkta daugiau nei 20 tūkst. eurų. Pasak renginio organizatorių, panašią paramos sumą tikimasi surinkti ir šiemet.

Pakartojus praėjusių metų mugės sėkmę, Klaipėdos licėjaus bendruomenė per 19 metų trunkančio mokyklos labdaros paramos projekto istoriją bendrai įvairioms jautrioms socialinėms iniciatyvoms jau bus paaukojusi apie 150 tūkst. eurų.

Klaipėdos licėjaus labdaros paramos projekto „Kalėdų mugė“ didysis renginys vyks gruodžio 22 d., 17 val., mokyklos teritorijoje (Kretingos g. 44).



NAUJAUSI KOMENTARAI

birutė

birutė portretas
Šiai kilniai misijai Licėjaus gerbiamos Direktorės sutelkta Šauni Bendruomenė jau 19 kartą orgnaizuoja Labdaros renginį Šv, Kalėdų išvakarėse. Didžiuojamės ir džiaugiamės dalindamiesi gerumu!

Viktorija

Viktorija portretas
labai grazi iniciatyva. Pagarba siai mokyklai!

Roma

Roma portretas
Vaikai kasmet su užsidegimu įsitraukia į šią akciją. Smagu, kad auga graži karta.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių