Klaipėdos meras išdalins suvenyrus

Klaipėdos vadovui Vytautui Grubliauskui baigiant kadenciją, be daugybės kitų rūpesčių, tenka spręsti problemą, kur dėti įspūdingą kolekciją įvairiausių dovanotų suvenyrų, kurie susikaupė per dvylika metų mero poste.

Viena pirmųjų dovanų, kurių sulaukė mero pareigas pradėjęs eiti V. Grubliauskas, buvo specialiai jam pagaminta ąžuolinė drožinėta kėdė.

„Kėdės istorija grynai asmeninė. Ji buvo gaminta man gana seniai. Joje yra išraižyti ir mano inicialai. Viena raidė sutaptų su naujojo mero (Arvydo Vaitkaus – A. D.) inicialais, tačiau kita – ne. Tai kėdė, kurią man padovanojo, kai dar aktyviai muzikavau. Ji gražiai atrodo, bet sėdėti joje nėra labai patogu, todėl, joje sėdint, stengiesi kuo greičiau viską išspręsti, kad neužsisėdėtum. Ir perkeltine prasme tai taip pat naudinga“, – šypsojosi V. Grubliauskas.

Ji gražiai atrodo, bet sėdėti joje nėra labai patogu.

Šią kėdę V. Grubliauskas veikiausiai išsiveš, nes abejojo, ar A. Vaitkui kėdė, kuri buvo gaminta jo pirmtakui, jam būtų priimtina. Kadenciją baigiantis meras teigė jo to niekada neklausęs, bet esą, jei prašytų palikti, tikrai pagalvotų ir, ko gero, paliktų.

„Peržvelgiu ir visą per tiek metų susikaupusią dovanų, dovanėlių, suvenyrų kolekciją ir galvoju, kam ką padovanoti. Jūrinius suvenyrus turbūt perduosiu Jūrų kadetų mokyklai. Knygas bus galima nuvežti į miesto I. Kanto biblioteką, nors jau nemažai jų ten nuvežiau. Yra eksponatų, kurie puikiai tiks Klaipėdos sporto muziejaus ekspozicijai. Dalis suvenyrų – taurės, krivulės ar kiti dalykai – liks savivaldybėje, nors čia ir nėra muziejaus tokiems daiktams, bet manau, kad jiems tikrai čia kažkur atsiras vietos“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Anot kadenciją baigiančio mero, dalis suvenyrų veikiausiai liks rotušėje, dalis bus perkelta šalia posėdžių salės Liepų gatvėje, kur galės įrengti dar vieną eksponatų spintą.

„Tikrai neketinu išsivežti to, kas, manyčiau, turėtų būti eksponuojama miestiečiams“, – pabrėžė V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Fu bl

Sigis

Sigis portretas
kad niekam ju nereikia, vežkis namo

Svečias

Svečias portretas
Linkiu, kad naujajam Merui būtų dovanojama kuo mažiau suvenyrų, kad vėliau nereiktų galvoti, kur juos dėti, kitaip sakant, kaip jais atsikratyti. Gyvenkime taupiai ir vartokime tvariai: nepirkime ir nedovanokime vieni kitiems nereikalingų niekniekių, kuriuos sumetame į stalčius ar sukrauname į lentynas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių