Uostamiestyje patvirtintas dar vienas koronaviruso atvejis

Klaipėdoje šeštadienį į ligoninę buvo atvežtas vyras, užsikrėtęs koronavirusu.

„Ir vėlgi, deja, bet jau turiu informacijos, kad į KUL atvežtas dar vienas COVID-19 virusu užsikrėtęs kretingiškis. Tai jaunas studentas, kovo 10 d. parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug....“,– feisbuke šeštadienio rytą pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Visuomenės sveikatos centras (VSC) neatidėliotinai imsis šios informacijos tikslinimo ir būtinųjų tikrinimų, nenoriu skleisti nereikalingų baimių, bet siūlau visiems itin dėmesingai sekti oficialią informaciją bei medikų nurodymus, baimei ir panikai pasiduoti nevalia, nes tai – trumpiausias kelias į chaosą. Šiuo metu jaunuolis jaučiasi patenkinamai, linkiu jam kuo greičiau pasveikti ir grįžti į pilnavertį gyvenimą, į studijas, neabejoju, kad klaipėdiečiai medikai padarys viską, kas nuo jų priklauso, nes tai – aukščiausios klasės profesionalai. Beje, ir dar 11 mėginių iškeliavę vis dar į Vilnių, šiandien apie pietus bus aiškūs atsakymai ir visais tais atvejais“, – rašo meras.

Uostamiesčio vadovas teigia, kad kai tik žinos daugiau informacijos, ja pasidalins. 

„Esu giliai įsitikinęs – norint įveikti net ir tokį grėsmingą ir itin pavojingą bei klastingą virusą, svarbiausia žinoti visą reikalingą ir teisingą informaciją. Likime budrūs, dėmesingi, itin atsargūs ir nuolatos, ir visur rūpestingai laikydamiesi (be abejo – skatindami ir visus kitus) asmeninės higienos, švaros ir tvarkos. Tik dėl bendrų pastangų, susitelkę ir atsakingai elgdamiesi įveiksime šią mirtinai pavojingą infekciją. Klaipėda –  jau priešakinėse kovos su COVID - 19 virusu „fronto linijose“, tuo viskas ir pasakyta“, – aiškino V. Grubliauskas.

„Taip yra patvirtintas atvejis, daugiau informacijos turėtų pateikti ligoninė“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad Lietuvoje šeštadienį nustatytas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis.

Detalesnę informaciją žadama pateikti priešpiet Sveikatos apsaugos ministerijos rengiamoje spaudos konferencijoje.

Patvirtinus naujausią COVID-19 atvejį, Lietuvoje registruoti jau septyni užsikrėtimai koronavirusu.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdytas ugdymo procesas, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigų veikla, uždrausti vieši renginiai uždarose patalpose, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudmila

Liudmila portretas
Не паникуйте, все хорошо. пользуйтесь антигистаминтными препаратами, они чуть задержат инфекцию. Не допускайте пересыхания слизистых. Постоянно пейте воду и не лезьте в рот и нос грязными руками. Не забывайте, что у нас объявлен карантин по гриппу, может это он и есть. лекарств от корона вируса пока нет, излечиваются препаратами от гриппа и воспаления легких. НЕ ПАНИКУЙТЕ. Просто всего лишь экономический кризис...

Lina

Lina portretas
Kazkaip kontaktaves zmogus su dabartiniu zmogum kuris gydosi dirba lyg niekur nieko

Ivesti

Ivesti portretas
Komendanto valanda ! Grąžinti Paksą ! Bus Tvarka !
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių