Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos merui - seklio darbas

2009-12-30 05:00
Reikalavimas: visi miesto tarybos nariai savo gyvenamąją vietą privalo deklaruoti Klaipėdoje.
Reikalavimas: visi miesto tarybos nariai savo gyvenamąją vietą privalo deklaruoti Klaipėdoje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius mėnesį turės tapti sekliu, nes jis įpareigotas išsiaiškinti, kur gyvena miesto tarybos nariai.

Į R.Taraškevičių kreipėsi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė, kuri ir paprašė pateikti informaciją apie tai, kur savo gyvenamąją vietą yra deklaravę klaipėdiečių į miesto tarybą išrinkti politikai.

„Į merą kreipiausi todėl, kad gavau raštą iš Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto, o šis paklausimo sulaukė iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK). Ji konstatavo, jog nė vieno miesto ar rajono meras komisijai nepraneša, kur gyvenamąją vietą yra deklaravę politikai“, – teigė K.Vintilaitė.

Įstatymai draudžia miesto ar rajono taryboje dirbti kitame mieste ar rajone gyvenamąją vietą deklaravusiems žmonėms.

Jei paaiškėtų, jog Klaipėdos miesto taryboje yra politikų, kurie savo gyvenamąją vietą deklaravo ne uostamiestyje, meras turėtų informaciją pateikti VRK, o ši iš tokio miesto tarybos nario atimtų mandatą.

Taip vos neatsitiko uostamiesčio politikui Egidijui Sabataičiui. Dalyvaudamas rinkimuose į miesto tarybą, jis buvo deklaravęs, jog gyvena Klaipėdoje. Tačiau patekęs į miesto tarybą jis gyvenamąją vietą pakeitė – prisiregistravo Neringoje. Tokia informacija pasiekė VRK. Todėl ši kreipėsi į merą R.Taraškevičių, kad jis spręstų klausimą dėl teikimo panaikinti E.Sabataičio mandatą. Apie tai sužinojęs E.Sabataitis vėl prisiregistravo Klaipėdoje.

K.Vintilaitė iš R.Taraškevičiaus informacijos apie tai, kur gyvenamąją vietą yra deklaravę miesto politikai, lauks iki vasario 5 dienos. Tačiau meras norėjo labai operatyviai atsakyti į šį klausimą ir susidūrė su biurokratija.

„Rytą kreipiausi į mūsų Gyvenamosios vietos deklaravimo tarnybą, kad ši patikrintų politikų duomenis. Tikėjausi, jog jau popiet turėsiu informaciją. Tačiau paaiškėjo, kad taip greitai niekas nevyksta. Man reikia kreiptis oficialiai, kad tarnyba šį raštą galėtų dar kažkam persiųsti, ir tik tada gaučiau pageidaujamus duomenis. Keista, jog miesto meras iš savivaldybės tarnybos negali gauti informacijos“, – stebėjosi R.Taraškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų