„Klaipėdos mėsinei“ atlyginta 11 mln. litų žala

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ baigė išmokėti „Klaipėdos mėsinei“ gaisro padarytą žalą. Nuostoliai siekė daugiau kaip 11 mln. litų. Tai yra didžiausia žala išmokėta įmonei bendrovės istorijoje ir viena didžiausių Lietuvoje. 

Nors „Klaipėdos mėsinės“ gamykloje dar vyksta atstatymo darbai, draudikai per trumpesnį nei aštuonių mėnesių laikotarpį klientui jau atlygino visus gaisro metu patirtus nuostolius.

„Greitai ir efektyviai kompensuoti tokio masto žalas galime dėl patikimų perdraudimo partnerių“, - sako bendrovės Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius. 

Gaisro nuostoliai įmonės savininkams ir vadovams sukėlė rimtų rūpesčių, kuriam laikui teko visiškai sustabdyti įmonės veiklą, o ir dabar labiausiai nuo gaisro nukentėjęs šviežios mėsos padalinys dirba tik penktadaliu savo pajėgumo.

Bendrovės „Klaipėdos mėsinė“ generalinis direktorius Gintaras Valančius sako, kad tokių nelaimių turbūt niekas nesitiki, tačiau niekada nežinai, kas gali nutikti.

„Džiaugiuosi, kad įmonės turtas buvo apdraustas, nes tokios apimties nuostolių savo lėšomis tikrai nebūtume pajėgūs atlyginti“, - sako G.Valančius. 

Bendrovės vadovo teigimu šiuo metu atlikta apie 80 proc. darbų. Liko užbaigti vidaus darbus, sutvarkyti grindis, apšvietimą, santechniką. Viską pabaigti ir dirbti visu pajėgumu įmonė planuoja nuo liepos mėnesio. 

Pernai rugsėjo 6 dieną „Klaipėdos mėsinės“ gamybiniame pastate kilusio gaisro nuostoliai buvo atlyginti trimis etapais. Pirmoji 3,7 mln. litų avansinė draudimo išmoka bendrovei išmokėta praėjus mėnesiui po nelaimės, antroji 2,5 mln. litų - trims mėnesiams.

„Už šiuos pinigus įmonė sutvarkė gaisravietę, įsigijo žaliavos, dalinai atstatė pažeistą šaldymo sistemą, elektros tiekimą, įsigijo įrangos. Tai leido bendrovei tęsti gamybą. Paskutinė išmokos dalis skirta pabaigti likusius atstatymo darbus“, - pasakoja T. Nenartavičius.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos mėsinėergo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių