Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos miestas pasirengęs šildymui

2014-10-15 15:00

Klaipėda žiemai pasirengusi, o šildymo specialistai tikina sezoną galintys pradėti jau dabar. Ruošiantis žiemai planuojama ieškoti vietos, kur spustelėjus šaltukui galėtų prisiglausti neblaivūs ir benamiai klaipėdiečiai. Laukiant žiemos pradedama baimintis dėl eismo organizavimo vieninteliu mieste visiems atviru viaduku.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėda žiemai pasirengusi, o šildymo specialistai tikina sezoną galintys pradėti jau dabar. Ruošiantis žiemai planuojama ieškoti vietos, kur spustelėjus šaltukui galėtų prisiglausti neblaivūs ir benamiai klaipėdiečiai. Laukiant žiemos pradedama baimintis dėl eismo organizavimo vieninteliu mieste visiems atviru viaduku.

Užvertė prašymais

Trečiadienio popietę uostamiesčio savivaldybėje aptartas pasirengimas rudens bei žiemos sezonui. Šilumą miestiečiams tiekiantys specialistai neabejojo – šildymo sezonui pasiruošta, radiatoriai galėtų pradėti šilti jau dabar.
Vidutinė trijų dienų temperatūra vis dar laikosi apie 12 laipsnių šilumos, todėl šildymo pradžios dar teks palaukti.
Žvelgiant į artimiausių dienų ir savaitgalio prognozes planuojama uostamiesčio gyventojų būstus pradėti šildyti jau pirmadienį.

„Mes jau prieš kurį laiką ruošėmės šildymo sezono pradžiai. Pirmadienis – graži diena“, – apie pasirengimą šildymui pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija“ technikos direktorius Vilius Buinevičius.

Praėjusiais metais radiatoriai pradėjo šilti jau spalio 15–ąją.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai pastebi, jog šiuo metu nemaža dalis Klaipėdos ugdymo įstaigų užvertė savivaldą prašymais ir raginimais greičiau pradėti šildymo sezoną, mat klasėse jau gana vėsu.

„Reikia nagrinėti, sisteminti ir būtinai atsižvelgti į šiuos prašymus“, – užtikrino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Šildytų jau dabar

Bendrovės „Klaipėdos energija“ duomenimis, šiuo metu miestas jau pasirengęs šildymo sezonui, prasčiausias pasirengimas konstatuojamas privačiuose namuose.
„Klaipėdos energijos“ technikos direktoriaus V. Buinevičiaus teigimu, gydymo ir švietimo įstaigos šildymo sezonui pasirengusios 100 proc.

„Šildymo sezoną galima pradėti nedelsiant“, – trečiadienį užtikrino V. Buinevičius.

Bus naujovių

Netrukus galimai prasidėsiantį šildymo sezoną klaipėdiečiams planuojama pristatyti ir naujovių – jau dabar bandomuoju rėžimu veikia naujieji biokuro katilai.

„Minimaliu apkrovimu katilai dirba puikiai, reikia išbandyti prie maksimalių apkrovimų“, – užtikrino direktorius.

Pašnekovo teigimu, šiųmečio sezono naujovė uostamiesčiui leis būti mažiau priklausomam nuo dujų naudojimo, biokuras turėtų leisti mažinti šilumos kainą. Ypač tai palies nepriklausomus šilumos gamintojus, jie galės siūlyti maždaug 3 centais už kilovatvalandę mažesnę šilumos pardavimo kainą.

Šiuo metu kilovatvalandė kainuoja 13 centų, o praėjusiais metais tokiu pat laiku kainavo apie 17 centų.
V. Buinevičiaus teigimu, biokuras yra maždaug du su puse karto pigesnis nei dujos, planuojama, jog naujuoju biokuro katilu bus pagaminama apie 10 proc. visos šilumos energijos, reikalingos miestui.

Tikrina apleistas vietas

Mieste tvarką prižiūrinčios tarnybos taip pat užtikrino, jog šaltasis metų periodas klaipėdiečių neužklups netikėtai.
Specialiosios tarnybos jau ėmėsi pasirengimo šaltajam metų periodui darbų.

Ugniagesių atstovai pripažįsta, jog artėjantis šildymo sezonas kelia nerimą, todėl jau dabar imamasi prevencinių priemonių, siekiant užkirsti kelią gaisrams, kuriuos sukelia benamiai asmenys, apleistuose pastatuose kuriantys ugnį.

Vakarais gaisrininkai tikrina apleistas vietas bei pastatus, kur naktis leisti renkasi benamiai bei nuo alkoholinių gėrimų apsvaigę klaipėdiečiai.

Ieškos vietos neblaiviems

Svaigalų padauginti nevengiantys klaipėdiečiai galvos skausmu artėjant žiemai tampa ir policijos pareigūnams, mat šiuo metu nėra kur įkurdinti tokių žmonių, o gatvėje jų palikti negalima – sušals. Todėl neretai pareigūnams tenka benamius ir girtuoklius gabenti į policijos komisariatus arba gydymo įstaigas.

Pareigūnų teigimu, neretai tokie klaipėdiečiai būna agresyvūs, medikams prireikia policininkų pagalbos.
Savivaldybės administracijos direktorės teigimu, jau šiemet planuojama ieškoti būdų išskirtinės socialinės grupės atstovams didžiųjų šalčių metu ieškoti vietos, kur jie galėtų prisiglausti ir sušilti.

Trečiadienį savivaldybėje posėdžiavę Ekstremalių situacijų komisijos nariai pastebėjo, jog prieš kurį laiką jau buvo ieškota įstaigos, kuri galėtų teikti tokias paslaugas, tačiau norinčiųjų dirbti minėtą darbą už atitinkamą atlygį – neatsirado.

Baiminasi avarijų

Susisiekimo srities atstovai politikus taip pat užtikrino, jog žiema didelių rūpesčių sukelti neturėtų. Kelininkai jau dabar šimtais tonų skaičiuoja smėlį ir druską, kelius valysiantys automobiliai taip pat pasirengę darbui.
„Smiltynės perkėlos“ keltai šiomis dienomis jau eina techninę apžiūrą ir rengiasi šaltajam sezonui.

Policijos pareigūnai nuogąstauja, jog vos paspaudus pirmiesiems šalčiams ir gatves padengus ledui gali kilti daugiau eismo įvykių, kurių metu gali būti paralyžiuotas automobilių eismas visame mieste.

Administracijos direktorė patikino policijos pareigūnus, jog šie yra įgalioti imtis visų reikiamų priemonių, jog tokių incidentų būtų išvengta.

J.Simonavičiūtės teigimu, yra susitarimas, jog įvykus netikėtiems nutikimams policija gali laikinai leisti eismą šiuo metu privatiems automobiliams tabu tapusia Tiltų gatve.

„Galiu patikinti, jog Pilies tilto remonto darbai einasi sklandžiai, nuo grafiko nenukrypstama ir darbai bus baigti šių metų pabaigoje“, – užtikrino Administracijos direktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų