Klaipėdos miestas skolinsis 14 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos savivaldybė ketina iš valstybės biudžeto imti 14 mln. eurų dydžio paskolą. Pinigus numatoma naudoti darbo užmokesčiams, socialinėms išmokoms bei būtinosioms prekėms ir paslaugoms. Politikai tokius planus palaiko.

Uostamiesčio tarybos narių prašoma pritarti siūlymui imti trumpalaikę 14 mln. eurų paskolą iš valstybės biudžeto prognozuojamam pajamų trūkumui padengti.

Šis klausimas svarstytas Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete, kur sulaukė vienbalsio palaikymo.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė aiškino, kad savivaldybės administracija, vertindama trumpalaikės paskolos poreikį, atsižvelgė į Finansų ministerijos paskelbtą prognozuojamą šių metų Gyventojų pajamų mokesčio netekties sumą.

Teigiama, kad Klaipėdai ji numatoma daugiau nei 14 mln. eurų.

Be to, įvertinti jau turimi faktiniai sausio–balandžio mėnesių pajamų duomenys.

Rezultatai rodo, kad pajamų iš gyventojų pajamų mokesčio minėtu laikotarpiu savivaldybė gavo 1,3 mln. eurų mažiau, nei planuota ir buvo patvirtinta biudžete.

Pastebima, kad paskola, kurią ketina imti miestas, yra trumpalaikė ir tikslinė – pinigus galima panaudoti darbo užmokesčiams, socialinėms išmokoms, būtinosioms prekėms ir paslaugoms įsigyti.

Paskolos palūkanos kiekvienam miestui nustatomos atskirai.

Galutinį verdiktą dėl šio siūlymo dar tars miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidija

Vidija portretas
Sumažinkite pusiau savo darbuotojų skaičių ir milijonai patys sugrįš.

RK.

RK. portretas
Žiūriu žmonės dar nesuprato, kad Lietuvos ekonomika sustojo. Į biudžetus nebepatenka mokesčiai. Miesto pagrindinės įplaukos yra pajamų mokestis, o dabar jo liko labai mažai, nes darbuotojai arba prastovose arba "biuletenyje". Pinigų nebėra. Valstybė pasiskolino 5 milijardus. Miestas kol kas skolinasi tik 14 milijonų, bet šios sumos užteks tik einamosioms išlaidoms - sumokėti mokytojams, socialiniams darbuotojams. Atėjo krizė, tik iki rinkimų ją uždangstys skolintais pinigais. Prisiminkite 2008 metus ir Kirkilo žodžius, kad nėra jokios krizės. I ką rado Kubilius po rinkimų sekančią dieną. Istorija kartojasi jau kaip ne tragedija, o kaip farsas.

kaip ketina grąžint

kaip ketina grąžint  portretas
Grąžins ne jie, todėl jiems nusispjaut. Jų užduotis tuos pinigus "įsiSAVINTI"
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių