Klaipėdos miesto biudžetą išgrandė klerkų algoms

Norėdama valstybės tarnautojams išmokėti atkurtus, o tai yra – didesnius atlyginimus, savivaldybė turi perskirstyti miesto biudžeto išlaidas. Pinigų sulauks ir tos biudžetinės įstaigos, kurių darbuotojams iškilo grėsmė šiemet sulaukti ne visų jiems priklausančių atlyginimų.

Seimas valstybės tarnautojams atlyginimus iki beveik prieškrizinio lygio atkūrė nuo spalio 1-osios.

Suskaičiuota, jog todėl Klaipėdos savivaldybės darbo užmokesčio fonde papildomai turi rastis 203 tūkst. litų – pokyčiui tarp buvusių ir atkurtų atlyginimų ir įmokų "Sodrai".

"Turime galimybę išmokėti visus atlyginimus iki metų pabaigos, tad ja ir pasinaudosime. Jei neišmokėtume algų, paskui dar reikėtų mokėti ir delspinigius", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Dalis pinigų darbo užmokesčio fonde buvo sutaupyta, nes per metus kai kurie etatai po mėnesį ar kelis buvo neužimti, tad nereikėjo mokėti algų. Pinigų sutaupyta ir todėl, kad valdininkai sirgo, o nedarbingumo laikotarpiu išmokas moka "Sodra".

Tam, kad visiems savivaldybės darbuotojams šiemet būtų išmokėtos algos, darbo užmokesčio fonde trūko 172 tūkst. litų. Tačiau iškart rasta, iš kur jų gauti.

"Per metus pavyko sutaupyti pinigų, skirtų aptarnauti savivaldybės paimtas paskolas, nes mažėjo palūkanos. Sutaupėme beveik 190 tūkst. litų, todėl iš jų reikiamą dalį perkėlėme į darbo užmokesčio fondą", – teigė R.Kambaraitė.

Kitais metais visų savivaldybių biudžetuose darbo užmokesčio fonde bus numatyta pinigų ne 12, o 15 mėnesių algoms, nes ne visos jos turi galimybių atkurtus atlyginimus išsimokėti šiemet.

"Kadangi mes išsimokėsime, tai kitais metais gautus pinigus galėsime panaudoti kitoms reikmėms", – tikino R.Kambaraitė.

Iš kai kurių savivaldybės biudžetinių švietimo įstaigų sulaukta signalų, kad jos pritrūks pinigų darbuotojų algoms už gruodį. Atlyginimams trūksta beveik 700 tūkst. litų

Šį problema taip pat išspręsta perskirstant miesto biudžeto pinigus. "Dalis pinigų biudžetinių įstaigų darbuotojų algoms bus skirta iš miesto biudžeto, nes kai kurie planuoti pinigai nebuvo panaudoti. Kita dalis skirta kaip tikslinė dotacija mokinio krepšeliui finansuoti. Žodžiu, tiek savivaldybėje, tiek jos biudžetinėse įstaigose visiems atlyginimai šiemet bus išmokėti", – pabrėžė R.Kambaraitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
ha ha.... uždarys koki baseiną, nebeskirs lėšų sportuojančiam jaunimui, bet padidintas algas būtinai išsimokės :D

Topas

Topas portretas
Visiems bus atseiketa, pagal nuopelnus...

mokytoja

mokytoja portretas
taip ....savivaldybės klerkai kaip visad meluoja.Iš kai kurių savivaldybės biudžetinių švietimo įstaigų sulaukta signalų, kad jos pritrūks pinigų darbuotojų algoms už gruodį. Atlyginimams trūksta beveik 700 tūkst. litų Šį problema taip pat išspręsta perskirstant miesto biudžeto pinigus " O iš tikro kai kurioms mokykloms atlyginimai šį ir kitą mėnesį mokytojams sumažinti po 150 lt į rankas. Džiugios Kalėdos laukia mokytojų šeimų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių