Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės susikirto dėl gatvės

2012-09-26 15:55
Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės susikirto dėl gatvės
Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės susikirto dėl gatvės / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į Klaipėdos rajoną viešojo transporto maršrutus organizuojanti miesto savivaldybė piktinasi nesutvarkyta infrastruktūra. Daugiausia rūpesčių kyla dėl prasto kelio Mazūriškėse ir kai kuriose gyvenvietėse neįrengtų stotelių. Klaipėdos rajono valdžios aiškina, kad remontui ir ženklams neturi pinigų.

Kelias sunkiai išvažiuojamas

Po viešojo transporto pertvarkos į Mazūriškes važiuoja 7 numeriu pažymėtas raudonas autobusiukas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, kad gyvenvietėje esanti gatvė, kuria važiuoja viešasis transportas, labai prasta.

„Praktiškai žvyrkelis. Dėl prasto kelio ne tik lėčiau važiuoja autobusiukas, bet ir kyla pavojus keleivių saugumui. Tai problemiškiausia vieta šiuo metu“, – pabrėžė R.Mockus. Pasak vedėjo, viešajam transportui nepritaikytos ir toliau už Karklės esančios gyvenvietės. Jose trūksta stotelių.

„Galėtume pratęsti 24 maršrutą “Universiteto stotelė – Karklė„, bet negalime. Nesutvarkyta infrastruktūra. Problemų kyla dėl stotelių. Mes savo dalį susitvarkome. Norėtume, kad ir rajono savivaldybė įdėtų savo indėlį. Tai juk jų teritorija“, – tvirtino R.Mockus.

Tvarkaraščiai – ant stulpo

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, stotelės trūksta prie Olando Kepurės, ne visur jos įrengtos ir kelyje į Mazūriškes.

G.Neniškis tvirtino, kad rajono teritorijoje kai kur autobuso tvarkaraščiai yra įrengti ant kito ženklo.

„Tik pasibaigia miesto teritorija ir prasideda problemos. Kai kur situacija nesikeičia visus metus. Gal kitąmet kas nors pasikeis, kai bus patvirtintas naujas biudžetas“, – vylėsi direktorius.

Kelią žada remontuoti

Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Brazlauskienė aiškino, kad šiuo metu lėšų stotelėms įrengti nėra. Tai bus padaryta kitąmet.

„Metai baigiasi. Nebeturime pinigų naujiems ženklams. Įrengti stoteles planuojame kitąmet“, – komentavo V.Brazlauskienė.

Sudėtingesnė situacija dėl Mazūriškių kelio. Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Jokubaitytė tvirtino, kad suremontuoti jį kapitaliai trūksta lėšų. Anot jos, šiemet Sendvario seniūnijai keliams prižiūrėti buvo skirta 88 tūkst. 400 litų.

Šios lėšos skiriamos pagal tris rodiklius – 50 proc. pagal gyventojų skaičių, kita dalis – pagal žemės ūkio naudmenų plotą ir turimus kelius.

K.Jokubaitytė pabrėžė, kad Sendvario seniūnijai be minėtų pinigų skirta dar papildomų lėšų – 20 tūkst. litų. Už šiuos pinigus bus suremontuotos minėto kelio prasčiausios vietos.

Pinigų skiriama per mažai

Šiemet Klaipėdos rajono savivaldybė kelių priežiūrai gavo 2 mln. 17 tūkst. litų.

„Akivaizdu, kad pinigų visiems keliams sutvarkyti neužtenka. Yra patvirtinta, kad pirmenybę turime skirti pagrindinėms miesto ir miestelių gatvėms“, – aiškino vyriausioji specialistė.

K.Jokubaitytė pripažino, kad Mazūriškių kelią, kuriuo skundžiasi miesto savivaldybė, reikia remontuoti.

Anot jos, pernai galvota rengti jo techninį projektą, bet tam pritrūko pinigų. Dabar jį žada rengti pati bendruomenė.

Vyriausiosios specialistės teigimu, problemų kyla ne tik dėl šio, bet ir kitų keliukų. Iš daugiau nei 1 tūkst. 68 kv. kilometrų visų rajono savivaldybei priklausančių kelių asfaltuoti tėra 16 proc., tačiau dalis pastarųjų jau yra susidėvėję. Skaičiuojama, kad sutvarkyti žvyrkelius kainuotų apie 300 mln. litų.

Mazūriškių keliui iš pagrindų sutvarkyti reikėtų apie 2 mln. 426 tūkst. litų.

„Situacija mūsų netenkina, tačiau, kiek uždirbame, tokius kelius ir turime“, – teigė K.Jokubaitytė.

Rajone gyvenantiems žmonėms ji patarė deklaruoti čia savo gyvenamąją vietą, nes nuo to priklauso ir lėšos, skiriamos kelių priežiūrai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų