Klaipėdos miestui – nauja ateitis

Klaipėdą baigiama "padengti" detaliaisiais planais. Prie daugiabučių namų bus suformuoti sklypai, numatyta, kur galima išplėsti ar įrengti automobilių stovėjimo, vaikų žaidimų aikšteles.


 

Klaipėdą baigiama "padengti" detaliaisiais planais. Prie daugiabučių namų bus suformuoti sklypai, numatyta, kur galima išplėsti ar įrengti automobilių stovėjimo, vaikų žaidimų aikšteles.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė pasakojo, kad dabar detalieji planai aprėpia apie 80 proc. miesto teritorijos.

Artimiausiame posėdyje miesto tarybai bus teikiama tvirtinti gyvenamųjų teritorijų tarp Taikos prospekto, Tilžės, Rumpiškės, Sausio 15-osios gatvių, kitų detaliai suplanuotų teritorijų, Ryšininkų ir Paryžiaus Komunos gatvės detaliojo plano koncepcija.

Užbaigus šį planą, detaliaisiais planais bus aprėptas beveik visas miestas.

"Bus likusios tik kruopelės", – tvirtino M.Černiūtė-Amšiejienė.

Pasak vedėjos, šiame detaliajame plane yra nustatyti teritorijos naudojimo ir užstatymo kokybiniai ir kiekybiniai parametrai, tvarkymo ir naudojimo režimas.

Taip pat suformuoti žemės sklypai, vietos komunikacijos koridoriams ir susisiekimo komunikacijoms, inžinerinės ir miesto infrastruktūros plėtra.

Numatyti užstatymo, erdvių, socialinės infrastruktūros išdėstymo principai ir teritorijų naudojimo tipai. Pažymėtos vietos vaikų žaidimų, sporto, šunų vedžiojimo ir šiukšlių konteinerių aikštelėms.

Išnagrinėta galimybė dėl Antrosios vandenvietės konversijos, įrengiant mokslo technologijų ir kūrybinių industrijų centrą.

"O prie daugiabučių namų numatyta skirti bent minimalią žaliąją zoną, kur galėtų būti vaikų žaidimo aikštelė, jei įmanoma, sklypą, kad būtų galima išplėsti ar įrengti automobilių stovėjimo aikšteles", – komentavo vedėja.

Taip pat yra numatyta galimybė daugiabučių namų gyventojams plėsti būstą, įrengiant vieną papildomą aukštą.

Koncepcija svarstyta ir jai pritarta Rengiamų teritorijų planavimo dokumentų vertinimo darbo grupės posėdyje. Ji du kartus teikta ir Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybai. Apibendrinus visų specialistų pastabas plano rengėjai koncepciją patikslino.

Rengiant koncepciją, atsižvelgta į Klaipėdos tikslinės teritorijos ir gretimų visuomeninių erdvių tvarkymo galimybių studijos rezultatus.

Detaliojo plano rengimas finansuojamas Europos socialinio fondo – 85 proc. bei savivaldybės biudžeto – 15 proc. lėšomis. Jis atsieis beveik 23 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trumpai

trumpai portretas
kas atliko detaliojo plano rengimo darbus, kas gaus 23000€? kodel planas nepaviesintas internete,gyventojams susipazinti? laukiame plano..

Vitalka

Vitalka portretas
Gal kas zinot kur galima ta detaluji plana pamatyt?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių