Klaipėdos moksleiviai vėl galės naudotis Pradinuko bilietu

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 1-osios Klaipėdos pradinių klasių moksleiviai vėl gali naudotis Pradinuko bilietu.

Pernai miesto taryba Klaipėdos mokyklų 1–4 klasių mokiniams savivaldybės biudžeto sąskaita nustatė itin lengvatinį 9 mėnesių vardinio bilieto, galiojančio tik darbo dienomis, tarifą su 94 proc. dydžio nuolaida – 10 eurų.

Toks pirmosios tarifų zonos bilietas galioja nuo rugsėjo 1 d. iki gegužės 31 d.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" atstovų teigimu, dabar niekas negali pasakyti, koks bus ugdymo įstaigų darbo režimas artėjančiais mokslo metais, kiek dažnai uostamiesčio pradinukams prireiks naudotis viešuoju transportu.

Tačiau Pradinuko bilietas kainuoja mažiau nei trys atskiri terminuotieji mėnesio moksleivio bilietai, taigi šeima sutaupys net ir tokiu atveju, jeigu įprastas mokyklinis režimas tuos tris mėnesius ir tetruks.

Patariama šį, kaip ir kitus bilietus, pirkti internetu. Perkant Pradinuko bilietą kortelėje privalo būti nustatyta lengvatinė grupė "Pradinuko bilietas". Šį bilietą galima pildyti ir į elektroninį mokinio pažymėjimą.

Praėjusiais mokslo metais Pradinuko bilieto populiarumas viršijo lūkesčius. Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" specialistai buvo numatę tik 1 948 tokius keleivius, o iš tikrųjų jų suskaičiuota 2 435.

Tėvai, palyginę išlaidas, Pradinuko bilietą pirko net ir 2020-ųjų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miesteitė Renata

Miesteitė Renata portretas
gal pradžiai pasakykit kodėl kažkada tarybos narės Lilijos Petraitienės paruoštas (su juristais) rimtas ir pasiteisinantis projektas siūlantis Klaipėdos pradinukus viešuoju transportu VEŽTI UŽ DYKĄ, tuometinės liberalų daugumos nebuvo patvirtintas? Ar iš to negalima daryti išvados, kad jau mažiausia apie 12-15 metų miestą valdanti liberalų valdžia tikrai nenori dirbti tiems kas ją išrinko, o tik tiems kas jai moka į kišenę grynais?

>

> portretas
"Aciu" partijai ....

Neringa

Neringa  portretas
Nesuprantu kodėl jis negalioja savaitgaliais. Mano du vaikai lanko būrelius kur užsiėmimai ir savaitgaliais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių