Klaipėdos mokyklos: kuriose srityse mokiniai gabiausi?

  • Teksto dydis:

Klaipėdos mokiniai įvairiose nacionalinėse ir miesto olimpiadose šiais mokslo metais iškovojo daugiau nei 100 pirmųjų vietų. Kaip rodo konkursų rezultatai, klaipėdiečiai šiemet demonstravo puikias žinias ne tik gimtosios ar užsienio kalbų konkursuose, bet ir gamtos bei tiksliųjų mokslų srityse.

Daugiausiai laureatų – biologijos ir kalbų konkursuose

Daugiau nei 30 pirmųjų vietų Klaipėdos miesto mokyklų mokiniai iškovojo nacionaliniuose ir miesto gimtosios bei užsienio kalbų konkursuose.

Dar geriau uostamiesčio mokiniams sekėsi gamtos ir tiksliųjų mokslų srityse. Šių sričių konkursuose jaunieji klaipėdiečiai iš viso pelnė net 46-ias pirmąsias vietas.

Geriausiai mokiniams sekėsi biologijos mokslų nacionaliniuose konkursuose, kur klaipėdiečiai šiemet pirmi buvo net 17 kartų. Taip pat klaipėdiečiams rinkti pirmąsias vietas sekėsi ir nacionaliniuose gimtosios kalbos (11 pirmų vietų), fizikos (9 pirmosios vietos) ir matematikos (8 pirmos vietos) konkursuose.

Lyderiauja Klaipėdos licėjaus mokiniai

Tarp visų Klaipėdos mokymo įstaigų, geriausiai įvairiuose mokslo konkursuose šiemet dalyvauti sekėsi Klaipėdos licėjaus mokiniams, kurie iškovojo net 32 pirmąsias vietas.

Didžiausią dalį laimėjimų licėjaus auklėtiniai susižėrė biologijos, fizikos ir matematikos srityse.

Pasak Klaipėdos licėjaus vadovės dr. Reginos Kontautienės, tokie licėjaus mokinių pasiekimai yra ugdymo filosofijos, kurios pagrindinis tikslas – atskleisti stipriąsias mokinio savybės, rezultatas.

„Licėjuje vaikai jau ne vienerius metus yra ugdomi pagal tarptautinio bakalaureato programą, kurios tikslas yra skatinti įvairias mokymosi formas, mokinio savarankiškumą ir smalsumą bei padėti kiekvienam vaikui atskleisti stipriąsias savo savybes. Be to, mūsų bendruomenėje yra svarbu, kad vaikas savyje ugdytų ir sveiką konkurencingumą, tad tikriausiai tai ir skatina jaunų žmonių smalsumą, kuris vėliau maloniai atsispindi ir įvairių mokslo konkursų rezultatuose“, – teigė licėjaus vadovė.

Du mokiniai olimpiadose pelnė net po tris pirmąsias vietas

Geriausiais asmeniais rezultatais mokslo konkursuose šiemet džiaugiasi Klaipėdos licėjaus gimnazinių klasių mokiniai Emilijus Latakas ir Vytautas Jokūbas Virbalas, kurie mokslo olimpiadose šiais mokslo metais iškovojo net po tris pirmąsias vietas.

E. Latakas aukščiausias vietas šiemet pelnė Lietuvos chemijos, biologijos ir matematikos olimpiadose. Tuo tarpu V. J. Virbalas nugalėjo Lietuvos biologijos, matematikos ir fizikos mokslų nacionaliniuose konkursuose.

Tarp geriausių – ir meninės pakraipos mokykla

Be Klaipėdos licėjaus rinkti pirmąsias vietas įvairiuose šalies ir miesto mokslo konkursuose sekėsi ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokiniams, kurie iš viso pelnė net 16 pirmų vietų, iš kurių daugiausiai buvo pasiekta gamtos ir tiksliųjų mokslų srityse.

Į neoficialų prizininkų trejetuką pagal pelnytų pirmų vietų miesto ir nacionaliniuose konkursuose skaičių tarp Klaipėdos mokyklų šiemet pateko ir Klaipėdos Vydūno gimnazija.

Meninio profilio ugdymo įstaigos auklėtiniai įvairiuose konkursuose šiais mokslo metas laimėjo 13 pirmųjų vietų. Vydūno gimnazijos auklėtiniams sekėsi ne tik humanitarinio profilio kalbų, dailės, geografijos ar istorijos konkursuose, bet ir biologijos bei chemijos srityse.

Klaipėdos mokyklos, kurių moksleiviai šiais mokslo metais pelnė daugiausiai pirmų vietų įvairiuose mokslo konkursuose:

Mokykla

Pirmų pelnytų vietų skaičius

Klaipėdos licėjus

32

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija

16

Klaipėdos Vydūno gimnazija

12

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių