Klaipėdos mokyklose ir vėl trūksta mokytojų: kurių pedagogų reikia labiausiai?

Kaip ir kasmet, prieš rugsėjo 1-ąją uostamiesčio mokyklose trūksta mokytojų. Šiemet daugiausia ieškoma matematikų, lituanistų ir istorikų. 26 pedagogų trūksta ir darbui su priešmokyklinio bei ikimokyklinio amžiaus vaikais.

Iki naujųjų mokslo metų likus kiek daugiau nei trims savaitėms, Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje gausu skelbimų su darbo pasiūlymais mokytojams.

Remiantis šių metų liepos 31 d. duomenimis, Klaipėdoje iš viso ieškoma 50 specialistų, penktadalis iš jų – matematikai.

Pavyzdžiui, „Aukuro“ gimnazijoje ieškoma net dviejų šios srities specialistų.

Be matematikų bendrojo lavinimo mokyklos ieško 6 lietuvių kalbos mokytojų, 5 istorikų, 4 gamtos mokslų specialistų, 1 fiziko, 2 chemikų, 1 geografijos, 3 informacinių technologijų, 1 pradinių klasių, po vieną anglų, ispanų, vokiečių ir prancūzų kalbų mokytojų.

Mokyklose trūksta dviejų socialinių pedagogų, 4 logopedų ir 5 specialiųjų pedagogų.

Šiemet nėra rusų kalbos mokytojų poreikio. Bent jau nė viena mokykla šių specialistų kol kas neieško.

Beje, vaikų lopšeliuose-darželiuose trūksta net 20 ikimokyklinio ugdymo mokytojų ir trijų priešmokyklinio ugdymo specialistų, dviejų logopedų bei meninio ugdymo mokytojo.

Klaipėdoje dirba per pusantro tūkstančio pedagogų. Jų poreikis išauga prieš kiekvienus naujus mokslo metus.

Panašiai kasmet daugiausiai uostamiesčio mokyklose trūksta matematikų ir lietuvių kalbos mokytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠVADA

IŠVADA portretas
Kad šiais laikais mokytojas -tai ne garbė...yra terorizuojamas ,primušamas pamokos metu, neliko mokytojui jokios pagarbos, apkaltinamas priekabiavimu. Namuose vaikai vienoki , tik uždaro duris ir jų elgesys keičiasi. Yra ir šeimų ,kuriose vaikai išsidirbinėja ir tėvai palaiko. Ir parūko ir taurelę pakelia su tėvais, o kaip juos sudrausminti , kai jiems mokytojas - nulis ?. Buvo laikas , kai mokytojai buvo gerbiami.

Pilnai suprantu.

Pilnai suprantu. portretas
Kas gali norėti (ir normaliai sugebėti) valstybinėse mokyklose dirbt pvz.su 28 mokinių klase kurioje pora invalidų ir pora, na kad ir vienas, psichinių ligonių? Pagal ,,genialias" Grybauskaitės ir jos gaujos vizijas spec. poreikių mokyklos, kaip ir vaikų namai Lietuvoje panaikinti įsivaizduojant kad viskas savaime bus labai gerai. Koks apsurdas! Dabar vargsta ne tik mokytojai, sveikieji vaikai, bet ir vargšai neįgalieji. Nei tie, nei kiti nepajėgia gauti normalaus, atitinkančio gebėjimus mokslo, o mokytojas gauna progą ,,greituoju būdu" išsikraustyt iš proto:D) P.S. Landzbergienės privačiuose v.darželiuose ar mokyklose (kuriuose tam tikra mokesčio dalis yra apmokama iš savivaldybių biudžeto..) nėra jokios kalbos kad galima būt ugdyt neįgaliuosius..Ką ten neįgaliuosius, NEI VIENO VARGŠO KARO PABĖGĖLIO NĖRA PRIIMTA, kai tuo tarpu kitos valstybinės įstaigos PRIVALO..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių