Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos muzikinis teatras į repertuarą įžers pipirų

2013-01-31 18:11
Klaipėdos muzikinis teatras į repertuarą įžers pipirų
Klaipėdos muzikinis teatras į repertuarą įžers pipirų / Vytauto Petriko nuotr.

Į premjerą netrukus pakviesiantis Klaipėdos muzikinis teatras intriguoja publiką sensacingu spektakliu. Narkomanijos, alkoholizmo temas gvildenanti muzikinė drama „Adata“ taps egzaminu ne tik jos kūrėjams, bet ir publikai.

Muzikinio teatro vadovas bei šio pastatymo režisierius Ramūnas Kaubrys neneigė, jog ir jam pačiam smalsu, kaip žiūrovai įvertins šį darbą.

„Labai sunku prognozuoti, kokių reakcijų sulauksime, bet kad jų bus labai skirtingų, neabejoju. Nenustebsiu, jei ir nepatiks. Vieniems gal sukels siaubą, kitiems tai gali būti skaudu, treti gal kaip tik sakys, kad čia nieko tokio, galėjo būti aštriau“, – galimą scenarijų dėliojo R.Kaubrys.

Pasak pašnekovo, šis muzikinis spektaklis neturi nieko bendra su kadaise labai populiaraus rusų vaidybinio filmo „Adata“ fabula.

Vieno ryškiausių šiuolaikinių latvių kompozitorių Zigmaro Liepinio muzikinė drama, sukurta Andros Manfeldės romano motyvais, pasakoja vienos merginos istoriją, kuri, pasak R.Kaubrio, galėjo nutikti ir Klaipėdoje.

Kaip teigiama spektaklio anotacijoje, pagrindinę heroję Kristą įvairios gyvenimo aplinkybės skandina juodžiausiame purve. Dramoje paliečiamos narkomanijos bei alkoholizmo, asmenybės degradacijos temos, nesugebėjimas keisti ir keistis.

Maždaug prieš penkerius metus Z.Liepinio „Adata“ sulaukė milžiniško pasisekimo Rygos nacionaliniame teatre bei, R.Kaubrio teigimu, taip pat įžiebė nemažai prieštaringų diskusijų.

„Norisi sudominti ir mūsų publiką, tačiau ne pigiais triukais. Todėl siekiame, kad teatras savo repertuaru būtų įvairus. Negalime skendėti operetėse ar saldžiuose miuzikluose, reikėtų atsigręžti ir į skaudžias temas“, – įsitikinęs pašnekovas.

Kristos gyvenimo dramą scenoje išgyvens solistės Judita Butkytė ir Beata Ignatavičiūtė. Be kitų teatro artistų, spektaklyje publika taip pat išvys atlikėjus Jeronimą Milių bei Klaipėdos muzikinio teatro ir grupės „El Fuego“ solistą Tomą Pavilionį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų