Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos paplūdimiai – be naujovių

2014-04-09 12:39

Uostamiestyje įsibėgėjo pasirengimas vasaros sezonui. Jau pradėjo registruotis asmenys, norintys dirbti gelbėtojais. Norinčiųjų rūpintis žmonių saugumu paplūdimiuose netrūksta.

Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiestyje įsibėgėjo pasirengimas vasaros sezonui. Jau pradėjo registruotis asmenys, norintys dirbti gelbėtojais. Norinčiųjų rūpintis žmonių saugumu paplūdimiuose netrūksta.

Išvežė daug šiukšlių

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovo Virginijaus Urbono, vasaros sezonui ruošiamasi tiek, kiek leidžia orai. Jau užsakyta ir paruošta mediena takams, laiptams atnaujinti, dažomas ir remontuojamas inventorius.

"Darome viską, kas reikalinga. Truputį trukdo orai, bet ne Afrikoje gyvename. Kiek galėsime, inventorių dažysime po stogu, o kai atšils, dirbsime lauke", – tvirtino vadovas.

V.Urbono teigimu, didelių pokyčių šiemet uostamiesčio paplūdimiuose nebus – stovės tie patys suoleliai, persirengimo kabinos. Smiltynėje bus padėtos tos pačios medinės šiukšliadėžės, o Melnragės ir Girulių paplūdimiuose – konteineriai, kaip pernai.

"Konteineriai, žinoma, patogiau. Kadangi jie su dangčiais, šiukšlės nesimėto po visą paplūdimį. Plastikas taip pat neprisigeria kvapų, o medyje tuoj pradeda kauptis bakterijos.Tačiau pastatyti tokių pat konteinerių ir Smiltynėje neturime galimybių. Viską lemia pinigai", – pasakojo vadovas.

Anot V.Urbono, buvo domimasi ir naujo inventoriaus pirkimu.

"Pasižiūri į katalogą ir norisi už galvos susiimti. Paprastas suoliukas iš penkių lentelių kainuoja 1,5 tūkst. litų. Todėl nusprendėme patys remontuoti turimą inventorių", – teigė vadovas.

Įsigijo naują traktorių

Šį sezoną uostamiesčio paplūdimiuose dirbs naujas, nedidelis traktorius. Jis įstaigai kainavo 59 tūkst. litų. Prie traktoriuko yra priekaba, įrenginiai šlavimui, stumdymui.
Jis daugiausia dirbs Melnragės, Girulių paplūdimiuose. Prireikus traktoriuku bus šluojami smėliu apipustyti takeliai ir Smiltynėje. Kitos technikos įstaiga šį sezoną neįsigis.

"Po žiemos iš paplūdimių išvežėme labai daug šiukšlių. Daugiausia prišiukšlinta buvo prie molo. Nepalyginsi Melnragės ir Smiltynės paplūdimių. Žinoma, juose skirtingi ir poilsiautojų srautai", – pabrėžė V.Urbonas.

Kaip ir kasmet, bus atnaujinta dalis gelbėtojų aprangų, plūdės, lynai, žiūronai. Taip pat bus nupirktos uniformos valytojams.

"Turime atnaujinti gelbėtojų aprangas, nes jas veikia saulė ir jūra. Priemones atnaujiname, kad būtų saugu patiems gelbėtojams", – tvirtino vadovas.

Eina ir tiesiai į atranką

Įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas gebėjimo reikalams Aleksandras Siakki sakė, kad norinčių dirbti gelbėtojais netrūksta.
Į atrankas jau yra užsiregistravę apie 40 žmonių. Pusė naujų, kiti – dirbę anksčiau.

"Nemaža dalis nesiregistruoja iš anksto, jie ateina tiesiai į atranką. Įprastai per pirmąją atranką būna 80–90 žmonių", – tvirtino pavaduotojas.

Pirmoji gelbėtojų atranka "Gintaro" baseine bus organizuojama balandžio 23 d. Po jos vyks mokymai. Numatyta, kad jie prasidės balandžio 28-ąją.

Praėjus kelioms savaitėms po pastarųjų, bus surengta antroji gelbėtojų atranka. Joje bus tikrinamas pretendentų fizinis pajėgumas, gebėjimas plaukti.

Iš viso uostamiesčio paplūdimiuose šį sezoną dirbs 77 gelbėtojai. Tiek pat jų dirbo ir pernai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų