Klaipėdos pilies bokštą už 3,4 mln. eurų atstatys „Pamario restauratorius“

  • Teksto dydis:

Klaipėdos savivaldybė ir statybų bendrovė „Pamario restauratorius“ pasirašė 3,38 mln. eurų vertės sutartį dėl Klaipėdos pilies didžiojo bokšto atstatymo.

Darbai turėtų būti baigti per pustrečių metų – 2025-ųjų kovą, nurodoma Centrinės viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje.

Pagal projektinius pasiūlymus Klaipėdos senamiestyje, tarp Pilies ir Priešpilio gatvių iš raudonų plytų sumūrytas cilindro formos bokštas su kūgio formos stogu bus maždaug 47 metrų aukščio, jo viršuje numatoma įrengti apžvalgos aikštelę.

Bokšto pamatai ir pirmasis aukštas pagal archeologinių bei architektūrinių tyrimų duomenis buvo atkurti dar iki 1990-ųjų.

Savivaldybės ir „Pamario restauratoriaus“ rugsėjo 28-ąją pasirašyta sutartis numato, kad statybų kaina gali būti keičiama, jeigu kainos rinkoje per devynis mėnesius į vieną ar kitą pusę keičiasi 5 procentais.

Konkurse dėl bokšto atstatymo taip pat dalyvavo bendrovės „HSC Baltic“ ir „Infes“.

XIII amžiaus viduryje Klaipėdos pilį, anuomet vadintą Mėmelburgu, dabartinės piliavietės teritorijoje pastatė Vokiečių ordinas. Per savo istoriją ji ne kartą degė, buvo perstatyta ir galiausiai visiškai išnyko XIX amžiaus antrojoje pusėje, nurodo Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Bokštą nutarta atkurti siekiant istorinėje miesto dalyje pademonstruoti, koks galėjo būti pilies aukštis, kad lankytojai galėtų  apžvelgti Klaipėdą bei jos apylinkes iš maždaug 30 metų aukščio esančios jo apžvalgos aikštelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to puiku

to puiku portretas
Tikrai dekos..kai skolas grazinti reikes.. o vaizdelis jau bus nuvytes..

puiku

puiku portretas
Šaunuoliai,tik atstatykit,gražu, tai istorija,tik dėkos jums jaunimas,ateities kartos,tų senių sovietinių niurzglių pliurpalai visiems dzin.

kolxozninkams

kolxozninkams portretas
kalbauckio gerbėjai putojo ir prieš Danės krantinės rekonstrukciją.Dabar tai gražiausia Klaipėdos vieta,visada pilna miestiečių.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių