Klaipėdos poilsio parke – detektyvas dėl suoliukų

Prieš metus iš Klaipėdos poilsio parko pavogti suoliukai nerasti iki šiol, o pastatyti naujų į jų vietą taip pat neskubama, nes baiminamasi kitų vagysčių.

Visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką“ vadovė Jolanta Norkienė neseniai kreipėsi į miesto tarybos narius ir uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską, prašydama atsakyti į devynis pateiktus klausimus, susijusius su Poilsio parku.

Vienas klausimų – kada bus atstatyti dar pernai vasarą iš parko pavogti brangūs suoliukai. Ilgapirščiai juos pavogė praėjusių metų rugpjūtį, praėjus vos kelioms dienoms po jų pastatymo. Vieno suoliuko kaina – 1 350 litų. Poilsio parke jų buvo pastatyta 68.

„Kai suoliukus pavogė, po kelių dienų savivaldybėje išgirdau atsakymą, kad jie tuoj bus pakeisti naujais. Tačiau tų suoliukų nėra iki šiol ir neaišku, kada bus, todėl tokį klausimą ir uždaviau merui“, – teigė J.Norkienė.

Ji tvirtino nesuprantanti, kaip taip galima nesirūpinti turtu, kuris priklauso visiems klaipėdiečiams.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojos Alinos Velykienės, problema ta, jog nė viena draudimo bendrovė nesutiko apdrausti parke esančio kilnojamojo turto.

„Todėl jei kas nors vėl ką nors pavogtų, tektų pasikliauti tik policija, nes draudimas patirtų nuostolių nekompensuotų“, – pavaduotojai antrino Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tačiau ir jis negalėjo pasakyti, ar vietoj pavogtų bus pastatyti nauji suoliukai.

Valdininko teigimu, apsisaugoti nuo vagysčių parke padeda vaizdo stebėjimo kameros, tačiau jų bijo ne visi ilgapirščiai.

„Prieš mėnesį man paskambino vienas policijos pareigūnas ir pranešė, jog parke kažkas norėjo pavogti suoliuką, nes jis aptiktas išverstas, tačiau, matyt, vagys nesugebėjo jo išsinešti arba kas nors sutrukdė“, – kalbėjo L.Dūda.

Vis dėlto jis pasidžiaugė, kad Poilsio parkas nėra labai siaubiamas vandalų – esą tik ant kai kurių šiukšliadėžių pastebėta keverzonių.

„Daugiausia žalos pridarė ne vandalai, o audra, kurios padarinius dar vis šaliname“, – konstatavo L.Dūda.

Klaipėdos poilsio parko rekonstrukcija baigta praėjusių metų rugpjūtį. 28 ha plotas sutvarkytas už 3,8 mln. litų.

Nors rekonstrukcija baigta, tačiau pretenzijų darbininkams vis dar kyla. Neseniai savivaldybė rangovui nusiuntė paklausimą, ar vaikų žaidimų aikštelės danga atitinka techninį projektą.

Toks paklausimas gimė po tėvų skundų, kad jų atžalų rūbus ir batus aikštelės skalda labai tepa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Objektas buvo priimtas be suoliukų. Ir vėl melas ... Alina Velikienei įprastos intrigos ir melas, o ji dar į Seimą susiruošė :) youtube: uEphEQANVWg

chaaa

chaaa portretas
Reikia kelti vogimo kvafilikaciją,o seimas pats geriausias universitetas

Pabuvęs parke

Pabuvęs parke portretas
Pažvelgus į parko suoliukus "akis užkliūva" už to,kad tie suoliukai nėra funkcionalūs.Atsukus žvilgančius šoninius varžtus(ką mėgsta metalistai")labai lengvai suoliukas išsiardo.Suoliuko ilgis ir plonos medinės detalės aiškiai netinka visuomeninės paskirties objektui -parkui.Jau matosi sutvirtinta per vidurį metaline juostele papildomai.Šiūkšlių dėžių prie kiekvieno suoliuko tikrai nereikia.(juk jas "kažkas"?turi išvalyti.Parke labai daug vėjovartų.Kelios pušys pavojingai pasvirę ir iki nelaimės labai netoli.Parko pradžioje stūkso mūrinis pastatas,o kodėl jis toks nesutvarkytas,o kodėl jame neįrengus kavinukės,kurioje galėtų būti antspauduojami suvenyriniai atvirukai dekoratyviu antspaudu ,o gal sumanyti kokia atrakciją su daugkartinio apsilankymo (spaudo žymėjimų žaidimu-loterija ar paskatinimu lankyti parką.Parke buvo numatyta pliažo tinklinio,krepšinio aikštelės.Gal tai ateities dalykas ,bet dabar jau ten pasodinti medžiai,vadinasi tų aikštelių jau nebus?:))
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių