Klaipėdos poilsio parke – vandalų baimė

Klaipėdos poilsio parko sutvarkymo pirmasis etatas baigtas. Tačiau džiaugsmą temdo vandalų baimė, nes parkas kol kas nėra stebimas ir saugomas.

Klaipėdos poilsio parko atnaujinimo pirmojo etapo darbai prasidėjo šiemet balandį, o jau kitą savaitę jų vykdytoja „Konsolė“ ir savivaldybė ketiną pasirašyti aktą, kuriame būtų konstatuota, jog rekonstrukcija baigta. Netrukus bus kviečiama ir valstybinė komisija, kuri turėtų nustatyti, ar parke darbai atlikti tinkamai ir įrengta nauja infrastruktūra galima naudotis.

Per kelis mėnesius parke buvo pašalinti 52 medžiai, kurie jau nebepuošė aplinkos. „Konsolė“ taip pat maltu granitu išpylė takus, išasfaltavo pagrindinį taką, kuriuo galės važiuoti ir aptarnaujantis transportas.

Parkas papuoštas nauju inventoriumi – šiukšliadėžėmis, suoliukais, dviračių stovais, dėžėmis šunų ekskrementams.

Didžiausią džiaugsmą klaipėdiečiams kelia įrengta moderni vaikų žaidimų aikštelė ir vadinamasis sketparkas – aikštelė riedutininkams, riedlentininkams ir BMX dviratininkams.

Parke taip pat pastatytos 8 vaizdo stebėjimo kameros, tačiau jos kol kas neveikia, nes į parką, kol jis nepripažintas tinkamu naudoti, netiekiama elektros energija. „Todėl kreipiuosi į visus klaipėdiečius, kad jie parke elgtųsi kaip šeimininkai – patys neniokotų turto, o pastebėję niokotojus, juos sudrausmintų“, - ragino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Dar viena problema – tualetai. Sutartyje su „Konsole“ nebuvo numatyta, kad turėtų būti rekonstruotas parke esantis apleistas tualetas ar kokiu nors kitu būdu ši problema būtų išspręsta.

„Kol kas pastatysime kilnojamuosius biotualetus“, - tvirtino J.Simonavičiūtė.

Klaipėdos poilsio parko sutvarkymo pirmojo etapo darbai kainavo beveik 3,8 mln. litų.

Šiuo metu ieškoma finansavimo šaltinių, kad parką būtų galima sutvarkyti toliau. Antrajame etape parke numatoma įrengti krepšinio, lauko teniso, futbolo aikštelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sapiega

Sapiega portretas
Tai taip išeina, kad parką tvarko savivaldybė, o ne garsi parko gelbėtoja?

to Sapiega

to Sapiega portretas
Savaime aisku, kad savivaldybe. Beje, panaudotos ir ES lesos. O kad buvo iniciatyvus zmogus, kuris rupinosi parko sutvarkymu, atgaivinimu - tai tik labai gerai.

Komoraitei

Komoraitei portretas
Leiskite pasidomauti, o kokiu pagrindu Svyturio arenai teikiama elektra, o parkui ne ? Man rodos, kad statysai vienodi, ar klystu ? Cia galetu Naglis pakomentuot, aciu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių