Klaipėdos policijai automobilis už 50 tūkst. nebus perkamas

Klaipėdos miesto taryba nepritarė sprendimui skirti 50 tūkst. eurų policijos automobiliui pirkti. Politikai abejojo, ar nevertėtų geriau šių pinigų investuoti, pavyzdžiui, į vaikų žaidimų aikšteles.

Naujo, jokiais skiriamaisiais ženklais nežymėto automobilio, galinčio fiksuoti eismo dalyvių greitį, esą prašė pati policija.

Pareigūnų teigimu, potencialūs pažeidėjai dažniausiai saugaus greičio laikosi tik pažymėtose greičio matuoklių vietose.

Skiriamaisiais ženklais nežymėtas automobilis esą būtų efektyvesnė priemonė kovai su greičio viršijimu.

Lėšų buvo planuota skirti iš Miesto infrastruktūros objektų priežiūros ir modernizavimo programos priemonės "Saugus greitis kelyje – saugi šeima".

Diskusijų dėl šio pirkinio kilo dar tuomet, kai klausimas buvo svarstomas komitetuose. Vieni politikai siūlė šiuos pinigus panaudoti vaikų žaidimų aikštelėms, kiti svarstė, ar ne geriau būtų nupirkti įrenginį, fiksuojantį automobilių stovėjimo pažeidimus.

Politikams kilo klausimų ir dėl to, kodėl policija, ką tik apsiginklavusi mobiliaisiais greičio matuokliais, žūtbūt nori įsigyti dar ir naują automobilį?

Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys tarybos posėdyje sakė, kad eismo saugumo ir vaikų žaidimo aikštelių nevertėtų supriešinti.

"Saugus eismas svarbus visiems. Ir vaikams", – replikavo politikas svarstyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė  portretas
Tegul atsiskaito prieš zmones=gyventojus KLAIPEDIECIUS. KĄ NUVEIKE.

Aladin

Aladin portretas
Pirmiausia tegul investuoja pinigus į pieščiųjų perėjų apšvietimą!

Vit

Vit portretas
Pirmiausia , kas perspėja del nezimetos mašinos ir trikoju (greičio matuoklių),tai tik tusciagalvei taip galėtų perspėti.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių