Klaipėdos politikų Etikos komisija – popierinė

Klaipėdos politikų elgesį prižiūrėti turinti Etikos komisija netapo veiksni net ir tuomet, kai jos gretas papildė bendruomenių atstovai. Etikos komisijos pirmininkas Jurijus Šeršniovas aiškino, jog posėdžių jau pusmetį nerengia, nes negauna jokių skundų.

Tačiau komisijos narė visuomenininkė Ligita Girskienė tvirtino, jog pati yra parašiusi bent du pareiškimus.

„Faktas tas, jog Etikos komisija yra tik popieriuje. Jos posėdžiai nešaukiami, politikų elgesys nenagrinėjamas, nes nenorima pakenkti miesto tarybos narių įvaizdžiui. Kitaip tariant, draugui į ranką niekas nekanda. Jie tarpusavyje susitaria vienas kito elgesio viešai nesvarstyti“, – konstatavo L.Girskienė.

Daugiau nei pusė Etikos komisijos narių yra politikai, išrinkti ir į miesto tarybą. Likusieji – seniūnaičiai. Jie į Etikos komisijos gretas buvo įtraukti pavasarį, tačiau nuo tada neįvyko nė vienas posėdis.

„Jei nėra pareiškimų, skundų, ką mes turime svarstyti? Nieko nėra, todėl ir nesirenkame į posėdžius. Miesto tarybos nariai kol kas nedaro pažeidimų“, – aiškino Etikos komisijos pirmininkas J.Šeršniovas.

Tačiau L.Girskienė tvirtino, jog pati, jau būdama Etikos komisijos narė, jos pirmininkui parašė du skundus dėl galimai netinkamo politikų elgesio. Dar vieną skundą, kuriuo prašyta ištirti, ar vienas miesto tarybos narių nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, parašė visuomenininkai.

„Ir nė į vieną šių skundų negauta atsakymo. Aišku, kaip jo sulauksi, jei nevyko nė vienas posėdis. Manau, kad komisijos pirmininkas tikrai yra silpnas ir neprincipingas“, – nuomonę reiškė L.Girskienė.

Kai „Klaipėda“ pradėjo domėtis, kodėl nevyksta Etikos komisijos posėdžiai, po kelių dienų savivaldybės tinklalapyje buvo paskelbta nauja darbotvarkė. Numatyta, kad Etikos komisija rinksis lapkričio 11 d. ir nagrinės miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo skundą „dėl Seimo narės Rasos Juknevičienės, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Algirdo Grublio, Audriaus Vaišvilo, mero pavaduotojo Vytauto Čepo neetiško elgesio bei šmeižto žiniasklaidoje“.

V.Titovas pareiškime nurodo, kad miesto tarybos nariai jį apšmeižė, kai viešai išreiškė nuomonę, jog neaišku, kokios valstybės interesus jis gina.

Etikos komisijos pirmininkas J.Šeršniovas ir V.Titovas yra tos pačios partijos, miesto taryboje esančios opozicijoje, nariai.

„Etikos komisija tikrai galėtų būti veiklesnė, juk ji gali pati inicijuoti tyrimus dėl politikų galimai netinkamo elgesio, viešųjų ir privačių interesų painiojimo. Tačiau tai toks darinys, kuris niekam nepavaldus – nei merui, nei vicemerams, nei savivaldybės administracijai“, – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
o kam apsikrauti papildomais darbais...? geriau valandėle, kita anksčiau grįžti.

jmb

jmb portretas
Na, bet juk "daug reikšmingų darbų yra atliekama" :) Vien rytiniai "kavageriai" ko verti.

inokencijus

inokencijus portretas
Galima tik išreikšti nusivylimą, kad politikams etika ir moralė yra svetima ir nepažįstama dimensija...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių