Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos šimtmetį minės ir pasaulis

Siekiant išplatinti žinią apie kitąmet vyksiantį Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos šimtmetį, prisidėti kviečiami ir Užsienio reikalų ministerijos atstovai.

Trečiadienį su jais susitikęs Klaipėdos vadovas Vytautas Grubliauskas aptarė ne tik šimtmečio minėjimui skirtų renginių programą, bet ir daugelį kitų klausimų.

"Pakvietėme Užsienio reikalų ministerijos atstovus turėdami vieną paprastą ir aiškų tikslą – kad Klaipėdos šimtmečio minėjimas ir visų metų renginiai kiek įmanoma plačiau būtų žinomi ne tik Klaipėdoje, Klaipėdos regione, bet ir visame pasaulyje. Natūralu, Lietuvos ambasados yra vienos iš tų forpostų, kuriuos galima būtų išnaudoti tos žinios skleidimui, kiekvienai valstybei adaptavus tą žinią jai aktualiu arba labiau dominančiu atspalviu", – teigė uostamiesčio meras.

Meras taip pat prasitarė, kad šimtmečio renginiuose sulauksime svečių iš įvairių pasaulio valstybių.

"Šie dalykai turi būti derinami tarptautiniu mastu, jau nekalbant apie platų ambasadų diplomatų korpusą. Tie visi klausimai neišvengiamai diktuoja ir formatą jų sprendimui", – sakė V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatines uteles cypia

Vatines uteles cypia  portretas
Nei burlaku nei maskaliu Klaipeda . Baltu cia zemes , zodiu lietuviu . O osvoboditeliu diedai seniai issinesdino, tik ju genai dar kankinas, kazko tikisi... . Bet arba tapsit lojaliais Lietuvos pileciais arba cemodan, vokzal i urodina. Dosvidanije

Anonimas

Anonimas portretas
Koks prijungimas gal susigrąžinimas čia vokiečiai žemių neturėjo jie tokie patys okupantai kaip ir rusai.

Moliai

Moliai portretas
Atiduokit Mėmelį vokiečiams. Čia visada buvo Prūsija. Net karalienė Luizė vienu metu, kaip savo šalies mieste gyveno (dabartiniuose Pašto rūmuose Liepų g.) ir pagimdė ten du kronprincus..Mužikėliai iš Šilutėj stovėjusio lietuvių garnizono nespėjus atplaukt prancūzų karo laivui nuogom siknom(net šautuvų neturėjo) atbėgę paskelbė ,,čia Lietuva" ir tiek to prijungimo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių