Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos r. laukiama tigrų vestuvių

2009-12-28 09:20
Pažintis: tigrai Banga ir Borisas dar tik pratinasi prie vienas kito, tačiau kitais metais tikimasi sulaukti jų palikuonių.
Pažintis: tigrai Banga ir Borisas dar tik pratinasi prie vienas kito, tačiau kitais metais tikimasi sulaukti jų palikuonių. / V.Liaudanskio nuotr.

Šalia uostamiesčio įsikūrusiame „Mini zoo“ centre artėjančiais Tigro metais tikimasi sulaukti tigrų palikuonių.

„Ketverių tigrė Banga ir trejų tigras Borisas dar tik pažindinasi. Leidžiame jiems palakstyti kartu, stengiamės, kad vienas kitą matytų pro voljerų tvoras. Kol kas meilės nesijaučia, susitikę tik šnypčia. Tačiau po truputį apsipranta“, - pasakojo „Mini zoo“ įkūrėjas Edvardas Legeckas.

E.Legeckas tikino, jog tigrams lietuviška žiema nebaisi, jie puikiai jaučiasi net kai lyja ir šalta.

„Tigrų ruja žiemą, todėl ateinantys metai mums bus svarbūs. Nors nelaisvėje gyvūnai sunkiai veda jauniklius, tačiau labai tikimės sulaukti tigriukų“, - sakė šeimininkas.

Septintus metus gyvuojančiame „Mini zoo“ sunkmetis mažai jaučiasi.

„Maisto gyvūnams pakanka. Žmonės galvoja, kad pas mus čia badas - veža mėsą, dešreles. Mes net neimame, nes maisto nestokojame. Yra sutartys, maistu aprūpina prekybos centrai. Mėsos turime iki soties. Tiesa, kai toks atlydys, lankytojų labai maža. Nors ir buvo daug laisvų dienų, tačiau atvažiavo tik vienas kitas. Šlapia, niūru, gyvūnai slepiasi, net pinigų iš lankytojų neėmėme, nes dauguma voljerų - tušti“, - guodėsi E.Legeckas.

Prieš savaitę vyravusius itin šaltus orus centro augintiniai ištvėrė be rūpesčių.

„Šilumamėgiai gyvūnai gyvena šildomose patalpose, lauke įsikūrusių taip pat šie šalčiai neišgąsdino. Jau žinojome, kad naktimis šals iki17 laipsnių, todėl pasiruošėme iš anksto. Kita vertus, šaltis atslinko pamažu, todėl gyvūnai spėjo pasiruošti. Voverės susisuko lizdus, o australietiškos papūgėlės net nesislėpė, miegojo lauke. Jos ištveria ir 25 laipsnių šaltį“, - pasakojo "Mini zoo" įkūrėjas.

Praėjusieji metai centrui buvo turtingi naujais gyventojais. Ateinančiaisiais E.Legeckas taip pat tikisi papildyti kolekciją.

„Tik pavasarį paaiškės, ko galime tikėtis, o naujus gyvūnus gauname tik rudeniop. Pavasarį zoologijos soduose paaiškėja, kokių jauniklių jiems nereikės, todėl galime tikėtis jų įsigyti. Kol kas turime tik tigrų ir leopardų poreles, nors pastarieji dar labai jauni. Jiems nė metų nėra. Po vieną gyvena puma ir jaguaras“, - kalbėjo šeimininkas.

Jau ketvirtą mėnesį žiemos miegu mėgaujasi dar vienas įspūdingas augintinis - meška.

„Pernai meškutė Maša nuėjo miegoti prieš savaitę iki prasidedant šalčiams. Šiemet ji miega jau ketvirtas mėnuo. Nežinia, kokia ta žiema laukia - ar šalta, ar ne. Nors seni žmonės sako, kad jei pirmas sniegas iškrenta, kai medžiai dar su laipais, bus šilta žiema“, - sakė E.Legeckas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų