Klaipėdos r. sulaikytas nelegaliai gyvenantis armėnas

Uostamiesčio pasieniečiai sulaikė Armėnijos pilietį, kuris pusmetį nelegaliai gyveno Lietuvoje.

Ketvirtadienį reido metu Pakrančių apsaugos rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai Priekulės miestelyje sulaikė tamsaus gymio vyrą, neturėjusį jokių dokumentų.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad jis yra 25-erių Armėnijos pilietis, į Lietuvą su trumpalaike Šengeno viza atvykęs 2008 m. gegužę. Jos galiojimo laikas pasibaigė pernai rugpjūtį, bet armėnas iš šalies neišvyko ir liko gyventi nelegaliai. Be to, jis teigia praradęs savo pasą.

Prieš nelegalią migraciją kovojantys Klaipėdos pasieniečiai užsienietį sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT pareigūnai jam už išvykimo iš Lietuvos tvarkos pažeidimą skyrė administracinę 250 litų baudą.

Penktadienį sulaikytąjį pasieniečiai atvesdins į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, kur bus sprendžiamas klausimas dėl armėno apgyvendinimo Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Nuo 2008-ųjų pradžios pasieniečiai pradėjo vykdyti naują funkciją - nelegalios migracijos kontrolę Lietuvos viduje. Tokių padalinių veikla pasirodė esanti ypač efektyvi, nes buvo išaiškinta daug atvejų, kai Lietuvoje užsieniečiai gyvena neteisėtai, kartais - net ilgus metus. 

Fiksuojama, kad Lietuvai tapus pilnateise Šengeno erdvės nare pustrečio karto išaugo pasieniečių sulaikomų neteisėtai šalyje esančių ar per ją bandančių vykti užsieniečių.
2008 m. VSAT pareigūnai prie valstybės sienos ir šalies viduje iš viso nustatė 3017 asmenų, kurie pažeidė buvimo ir vykimo per Lietuvą tvarką. 2007 m., kai Lietuva dar nepriklausė Šengeno erdvei, buvo sulaikyti 1194 tokie asmenys.

Pernai daugiausiai užsieniečių, pažeidusių vykimo ar buvimo Lietuvoje tvarką, nustatyta šalies viduje - 1644.


Šiame straipsnyje: armenaspasieniečiainelegalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių